Onko Slack käytössä teilläkin? Paras käytäntö sen ammattimaiseen käyttöön

223

Slackin käyttö on loistava tapa rakentaa ammatillinen yhteisö. Mutta tehoton käyttö voi tehdä Slackin käytöstä sen sijaan rasittavaa, sen sijaan, että se voimaannuttaisi.

Jos työsi ei vaadi Slackia, paras käytäntö on vain olla käyttämättä sitä. Varsinkin silloin, kun teet perusteellista keskittymistä vaativaa työtä, älä avaa Slackia. Se nimittäin hukuttaa sinut jatkuvilla ilmoituksilla, tehtävillä ja kysymyksillä.

Voit käyttää Slack-tiliäsi miltä tahansa laitteelta. Koska Slack-tiliäsi käyttäville laitteille ei ole rajoituksia, voit olla yhteydessä koko ajan. Käytitpä sitten Windowsia tai Linuxia, voit tarkastella kaikkia tärkeitä viestejäsi välittömästi. Kätevää käyttöä varten voit integroida Slackin muihin tunnettuihin kolmannen osapuolen sovelluksiin. Voit myös säädellä ilmoitusvaihtoehtojasi sekä muokata Slack-bottia mieltymystesi mukaan.

Viestintäalustana Slackilla on useita etuja, kuten mahdollisuus kutsua useampi kuin yksi myyjä kanavalle. Se voi varmistaa jokaisen mahdollisimman suuren sitoutumisen ja aktiivisen osallistumisen, mikä viime kädessä nopeuttaa päätöksentekoprosessia. Käyttämällä Slackia kiinteistönvälittäjät voivat ladata kaikki asiakirjat, kuten lailliset yhteystiedot tai henkilöllisyystodistukset, yhteen vaivattomasti saatavilla olevaan paikkaan.

Niiden, jotka haluavat pitää kanavat suhteellisen sähläämättöminä, tulisi käyttää keskusteluketjuja. Sen avulla näet kaikki keskustelut yhdellä silmäyksellä. Uusien käyttäjien tulisi olla strategisia luodessaan kanavaa Slackiin. Oletusarvoisena pysyminen on myös hyvä tapa säilyttää avoimuus uusille käyttäjille. Tämä käytäntö antaa heille myös mahdollisuuden tutustua alustaan ottamalla yhteyttä eri tiimikavereihin samalla sivulla.

Jatkuva ilmoittaminen Slackissa voi haitata keskittymistä ja vähentää tuottavuutta. On myös tärkeää säilyttää tasapaino yksityis- ja työelämän välillä. Varsinkin jos työskentelet etätyönä, et koskaan aivan lopeta työskentelyä, mikä voi olla pitkällä aikavälillä stressaavaa. Voit välttää tämän tilanteen asettamalla ilmoitusaikataulun. On myös viisasta hallita ilmoituksia omien mieltymystesi mukaan.