Tiesitkö? Liiallisella palaveeraamisella on haittoja

237

Kokoukset ovat hyvä tapa jakaa ohjeita tai käydä läpi suorituksia. Virkamieskulttuurissamme oli tapana käyttää tätä kokousta ja keskustelua. On totta, että tietyntyyppiset kokoukset ovat hyödyllisiä työympäristömme sujuvuuden kannalta. Liialliset kokoukset voivat kuitenkin haitata ammatillista suoritustamme. Tässä olemme keskustelleet liiallisen kokouskäytännön haitoista ja jakaneet joitakin ehdotuksia sen voittamiseksi.

Kokousblokit voivat vähentää työn tuottavuuttamme. On siis viisasta ajoittaa kokoukset peräkkäin. Se auttaa meitä keskittymään työhömme. Kokousten järjestäminen osaksi päivittäistä työnkulkuamme on myös toinen hyvä käytäntö häiriöiden välttämiseksi. Aseta tällöin tiukat määräajat, jotta kaikki kokouksen osallistujat yrittävät kovasti ja sielukkaasti noudattaa kokousaikataulua.

Kokoukset vievät yleensä paljon aikaa. Joskus se on joillekin työntekijöille pelkkää ajanhukkaa. Se kutsuu mukaan joitakin työntekijöitä, joita ei tarvita siellä lainkaan. Jos kokous ei ole osallistava, se voi olla täysi ajan ja rahan menetys. Koska äänekkäimmät henkilöt voivat hallita koko kokouksen keskusteluja. On siis pakko varmistaa, että jokainen kokous on osallistava, jossa kaikki saavat mahdollisuuden kertoa mielipiteensä ja päivittää toimintansa.

Käyttäjien saatavilla on monia kokousaikataulusovelluksia. Nämä sovellukset tarjoavat monia ominaisuuksia, kuten sen, että muut voivat sopia tapaamisia kanssasi tai sopia useita tapaamisia yhdelle alustalle. Otan näiden kokoussovellusten apua, jotta voin tiedottaa osallistujille kokouksesta. Näistä sovelluksista on myös apua sopivan ajan löytämisessä kokouksen aikatauluttamiseen.