Italian viranomaiset sakottivat Amazonia 1,2 miljardilla dollarilla

252

Italian kilpailun valvontaviranomainen määräsi teknologiajätti Amazonille 1,2 miljardin dollarin sakot sen määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä. Viranomainen väitti, että Amazon edistää omaa logistiikkapalveluaan, Fulfilment by Amazonia (FBA), joka vaatii tarkistamista. Tämä on toinen kerta tässä kuussa, kun Italian sääntelyviranomaiset ovat sakottaneet Amazonia.

Italian sääntelyviranomaisen mukaan, Amazon asetti kolmannen osapuolen myyjät epäedulliseen asemaan. He väittivät, että Amazon käyttää palveluaan päästäkseen käsiksi keskeisiin etuihin ja tapahtumiin. Sääntelyviranomainen sanoi: ”Amazon on näin estänyt kolmannen osapuolen myyjiä liittämästä Prime-merkintää tarjouksiin, joita ei hallinnoida FBA:n avulla.

Viime aikoina Amazon on edistänyt FBA-palveluja päästäkseen käsiksi keskeisiin etuihin. Amazon myy tuotteitaan Prime-toimituksella. Sen avulla asiakkaat saavat tuotteet ilman lisäkustannuksia. Palvelut olivat saatavilla tämän vuoden Black Friday -myynnin aikana. Amazon on kuitenkin ”vahvasti eri mieltä” Italian sääntelyviranomaisen päätöksestä ja sanoi valittavansa siitä.

Amazon sanoi lausunnossaan: ”Olemme vahvasti eri mieltä Italian kilpailuviranomaisen päätöksestä ja aiomme valittaa siitä”. Se totesi myös: ”Pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on useita kanavia myydä tuotteitaan sekä verkossa että verkon ulkopuolella: Amazon on vain yksi näistä vaihtoehdoista. Investoimme jatkuvasti tukeaksemme Amazonissa myyvien 18 000 italialaisen pk-yrityksen [pienten ja keskisuurten yritysten] kasvua, ja tarjoamme myyjillemme useita työkaluja, myös niille, jotka hallinnoivat lähetyksiä itse.