Pariisin suurin taksiyritys lopetti Teslan Model 3:n käytön

258

 

Pariisin suurin taksiyritys, G7, on keskeyttänyt Teslan Model 3 -autojen käytön kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen. Myös Ranskan liikenneministeri ilmaisi ajatuksensa kyseisestä sähköautosta.

Viime viikolla yksi ihminen kuoli ja 20 loukkaantui kyseisen mallin kyydissä. Kuljettaja menetti ajoneuvon hallinnan. Taksikuski oli ollut vapaalla ja viemässä perhettään ravintolaan. Pariisin syyttäjät ovat aloittaneet tutkinnan syytteistä kuolemantuottamuksesta ja tahattomasta vammantuottamuksesta. Tesla on kuitenkin kiistänyt, että autossa olisi ollut teknisiä ongelmia. He väittivät, että autossa on itseohjautuvia ominaisuuksia, kuten automaattinen ohjaus, joten onnettomuus ei johtunut auton teknisestä ongelmasta.

Ranskan liikenneministeri, Jean-Baptiste Djebbari, sanoi, ettei ole mitään viitteitä siitä, että onnettomuus liittyisi tekniseen ongelmaan. Teslan tekniikan ansiosta sen ajoneuvot kiihdyttävät, ohjaavat ja jarruttavat automaattisesti. Taksiyritys syytti Teslaa harhaan johtamisesta. He väittivät, että ajoneuvossa ei käytetä teknologiaa, joka voi ohjata autoa automaattisesti. Pikemminkin kuljettajan on pidettävä auto hallinnassa ja tarkkaavaisena koko ajan.

Tesla on markkinoinut ominaisuutta ”täydellisenä itseohjautuvuutena”, kutsuen uutta mallia ”Autopilotiksi”. Osa käyttäjistä on myös väärinkäyttänyt järjestelmää esimerkiksi käyttämällä puhelinta autoa ajaessaan tai vaihtamalla istuinta, jolloin kuljettaja ei ole ratissa. Myös Yhdysvaltojen viranomaiset ovat aiemmin aloittaneet virallisen tutkinnan Autopilot-järjestelmästä.