Google pyysi työntekijöitään noudattamaan yhtiön rokotuspolitiikkaa

175

 

Googlen johto on päättänyt erottaa työntekijät, jotka kieltäytyvät ottamasta koronavirusrokotetta. Teknologiajätti ilmoitti, että ne, jotka eivät toimita rokotusasiakirjojaan, menettävät lopulta työnsä Googlella.

Googlen johtaja, Sundar Pichai, pyysi heinäkuussa kaikkia työntekijöitä hankkimaan rokotuksensa. Nyt yhtiö pyysi kaikkia työntekijöitä lataamaan rokotustilanteen todistavat asiakirjat. Google on pyytänyt työntekijöitään palaamaan lopulta takaisin toimistoon. Rokotteista johtuen se on kuitenkin toistuvasti viivästynyt. Yhtiö odottaa, että työpaikalle osallistuvilla on täysi sarja otettuna.

Googlen tiedottaja sanoi: ”Kuten olemme todenneet aiemminkin, rokotusvaatimuksemme ovat yksi tärkeimmistä tavoista pitää työntekijämme turvassa ja pitää palvelumme toiminnassa. Olemme sitoutuneet tekemään kaikkemme auttaaksemme työntekijöitämme ottamaan sen ja seisomme vakaasti rokotuskäytäntömme takana.”

Yhdysvaltain työterveys- ja työturvallisuusviranomaisen asetuksen mukaan yritysten, joissa on vähintään 100 työntekijää, on varmistettava, että kaikki työntekijät rokotetaan tai että heidät testataan koronaviruksen varalta kerran viikossa. Tämä sääntö on kuitenkin riitautettu oikeudessa, ja asetus on keskeytetty odottamaan tuomioistuimen päätöstä.

Google sanoi, että se odottaa työntekijöidensä tulevan toimistolle vähintään kolmena päivänä viikossa. Se on myös päättänyt leikata niiden työntekijöiden palkkaa, jotka haluavat jatkaa etätyötä. Muut teknologiajätit ovat kuitenkin omaksuneet erilaisen lähestymistavan. Esimerkiksi Twitter on ehdottanut, että sen työntekijät työskentelevät ikuisesti kotona. Äskettäin myös Facebook ilmoitti, että työntekijät voivat pyytää halutessaan jatkoa työskentelylle kotoa käsin.