Messukausi lähestyy! Mitä odottaa uramessuilta?

250

Jos olet työnhakija, et varmasti halua menettää yhtään tilaisuutta saada työtä. Uramessut ovat paikka, jossa voit tutustua moniin yrityksiin ja niiden tarjoamiin avoimiin työpaikkoihin. Työnhakija voi hyödyntää monia tärkeitä etuja. Tässä kerromme, mitä he voivat odottaa työnhakumessuilta.

Uramessut voivat olla hyvä tapa tavata ammattilaisia. Voit ottaa ensimmäisen askeleen aloitteessasi vahvan uraverkoston rakentamiseksi. Tapaat useiden yritysten edustajia. Se on hyvä paikka saada tietoa suoraan työnantajalta. Etsitpä sitten harjoittelumahdollisuutta tai kokopäivätyötä, saat varmasti kaiken mahdollisen tiedon avoimista työpaikoista kyseisten yritysten edustajilta.

Sinun on kuitenkin toteutettava joitakin valmistelutoimia ennen uramessuille lähtöä. Messuilla on nimittäin vietettävä koko päivä, käydäksesi läpi kaikki uramessujen pöydät tai kojut. Sinun on myös keskusteltava avoimista työpaikoista. Mutta mielenkiintoisin osa on se, että se ei maksa sinulle mitään. Saatat kuitenkin joutua jonottamaan, jos haluat päästä kommunikoimaan kysyttyjen yritysten johtajien kanssa.

Monet työnantajat palkkaavat mieluummin ehdokkaita, joihin he voivat luottaa. On siis viisasta rakentaa suhteita huippuyritysten avainhenkilöihin. Voit kerätä ja tallentaa tiedot, jotta voit tarvittaessa ottaa uudelleen yhteyttä.