Ahdistusta, stressiä.. Instagram on julkistanut uusia ominaisuuksia ehkäistäkseen näitä

288

Instagram on ilmoittanut muutamista muutoksista ennen sen kohtamaa poliittista ruodintaa. Suosittu sovellus on joutunut paineiden kohteeksi teini-ikäisten liiallisen alustan käytön vuoksi. Yhdysvaltain senaattorit ovat huolissaan verkkoturvallisuudesta ja tutkivat asiaa Instagramin johtajan, Adam Mosserin, kanssa. Siksi Instagram-pomon on määrä esiintyä senaattoreiden edessä.

 Uusien ominaisuuksien on kuultu auttavan sekä teini-ikäisiä että vanhempia hallitsemaan sovelluksessa vietettyä aikaa. Ominaisuuden avulla vanhemmat voivat tarkistaa, kuinka paljon aikaa heidän lapsensa viettävät Instagramissa. Sen avulla vanhemmat voivat myös asettaa aikarajoja. Teinit saavat myös muistutuksen tauon pitämisestä.

Instagramin sisäisen tutkimuksen mukaan teinit syyttävät Instagramia ahdistuksestaan. France Haugenin vuotaneiden asiakirjojen tapaus on lisännyt teinien ahdistuneisuutta. Yhdysvaltain senaatin komitea kehotti Instagram-viranomaista käyttämään Instagramin sisäisiä tietoja lasten turvallisuuden varmistamiseksi.

Sosiaalisen median konsultti, Matt Navarra, kommentoi muutoksia: ”Instagramin pomo haluaa, että hänellä on jotain uutta ja merkityksellistä näytettävänä Yhdysvaltain senaattoreille, kun he kuulustelevat häntä… uudet ominaisuudet antavat huolestuneille vanhemmille lisää työkaluja, joiden avulla he voivat pitää lapsensa turvassa Instagramia käyttäessään, mutta moni ihmettelee, miksi toimiminen kesti niin kauan.

Mosseri julkisti uuden ominaisuuden, joka on nimeltään ”take-a-break”. Hän selitti: ”Jos joku on selaillut tietyn ajan, pyydämme häntä pitämään tauon Instagramista ja ehdotamme, että hän asettaa muistutuksia pitämään enemmän taukoja tulevaisuudessa.

Hän kirjoitti myös: ”Vaikka tämä työkalu on kaikkien saatavilla, mielestäni se on erityisen tärkeä teini-ikäisille, jotta he ymmärtäisivät paremmin, mitä tietoja he ovat jakaneet Instagramissa, mitä muut näkevät, ja jotta heillä olisi helpompi tapa hallita digitaalista jalanjälkeään.