Etsitkö työharjoittelupaikkaa? Näin löydät parhaimmat

272

Harjoittelu on tärkeä osa uraa. Se voi olla hyvä alku ja näyttää oikean tien urallemme. On siis viisasta etsiä hyvä harjoittelupaikka. Seuraavaksi esittelemme, miten löydät parhaat harjoittelumahdollisuudet.

Jos olet opiskelija, yliopistosi työpaikkalistaussivu tai -sivusto voi olla hyvä lähde löytää haluamasi yritys harjoittelupaikkaa varten. On olemassa joitakin verkkosivustoja, jotka voivat auttaa sinua löytämään harjoittelumahdollisuuksia. Voit kysyä yliopiston toimistolta apua työpaikkalistausten ja -mahdollisuuksien läpikäymiseen.

Toinen hyvä tapa löytää harjoittelupaikka on keskustella professorisi kanssa. Koska professorisi ovat tunnettuja alallaan ja heillä on jo vahvat yhteydet alan ylimpään johtoon. He voivat auttaa sinua saamaan harjoittelupaikan.

Lisäksi voit konsultoida luokkatovereitasi ja ikätovereitasi. Jotkut ikätovereistasi ovat ehkä jo saaneet harjoittelupaikan. Kysy heiltä, miten he onnistuivat harjoittelussa. He voivat antaa sinulle hyödyllisiä tietoja, jotka voivat auttaa sinua saamaan haluamasi harjoittelupaikan.

Ura- tai työmessut ovat myös hyvä paikka löytää harjoittelupaikka. Näissä tapahtumissa voit tavata useimmat suuret yritykset saman katon alla. Osa yrityksistä etsii usein opiskelijoita tarjotakseen harjoittelupaikkoja. Näillä messuilla voit myös samalla selvittää lähelläsi olevat harjoittelupaikat.