Työskenteletkö kotona? Se saattaa haitata urakehitystäsi

216

Koronavirusepidemian aikana useimmat yritykset ottivat käyttöönsä kotoa käsin toteutettavaa työskentelyä koskevia aloitteita. Vaikka yhä useampi työntekijä on nyt palaamassa takaisin toimistoon, monet työntekijät, erityisesti naispuoliset, haluavat silti jatkaa työskentelyä kotoa käsin.

Asiantuntijat kuitenkin varoittivat, että kotona työskentely voi heikentää ammattitaitoa ja haitata työntekijöiden urakehitystä. Toimistovuorovaikutuksella on edelleen tärkeä rooli yritysten nopeassa kehityksessä ja työntekijöiden urakehityksessä.

Englannin keskuspankin (BoE) ekonomisti, Catherine Mann, selitti, että yhä edelleen moni naisista on sidottuina kotitöihin. Etenkin äidit, jotka joutuvat kohtaamaan koulunkäynnin keskeytyksiä ja vaikeuksia lastenhoidon saamisessa.

Verkkoviestintä on tosiaan kehittynyt moninkertaiseksi aiempaan verrattuna. Spontaanit toimistokeskustelut ovat kuitenkin erittäin tärkeitä tehokkaan arvostuksen ja etenemisen kannalta. Mann totesi: ”Virtuaaliset alustat ovat paljon parempia kuin vielä viisi vuotta sitten. Mutta hetken mielijohteisuus ja spontaanius – niitä on vaikea toistaa virtuaalisessa ympäristössä.

Miesten on ollut helpompi palata toimistoon. Mutta moni naisista on jatkanut työskentelyä kotoa käsin. Niinpä Mann sanoi: ”Olemassa on mahdollisuus rakentaa kaksi eri suuntausta. On ihmisiä, jotka ovat virtuaalisella raiteella, ja ihmisiä, jotka ovat fyysisellä raiteella. Olen huolissani siitä, että näemme näiden kahden raiteen kehittyvän, ja tiedämme valitettavasti melko tarkkaan, kuka on milläkin raiteella.