Uberille 9 miljoonan dollarin lasku kantelun selvittämisestä

231

Uber aikoo maksaa 9 miljoonaa dollaria ratkaistakseen Kalifornian yleishyödyllisyysviranomaisen (CPUC) tekemän valituksen. Vuonna 2020 CPUC määräsi Uberille sakon, koska se ei ollut luovuttanut tietoja pahoinpitelyistä ja häirinnästä.

CPUC pyysi Uberia jakamaan tietoja pahoinpitelyistä ja seksuaalisesta häirinnästä. Uber kuitenkin kieltäytyi ja väitti, että se olisi ”yksityisyyteen kohdistuva järkyttävä loukkaus”. Lisäksi he sanoivat, että kyseisten tietojen julkistaminen voisi olla traumaattista uhreille.

Uberin, CPUC:n ja Rape Abuse and Incest National Networkin (Rainn) välinen sovinto kestää kaksi vuotta. Uber oli velvollinen luovuttamaan tallenteet raportoiduista välikohtauksista, joihin sen kuljettajat ovat osallistuneet. CPUC halusi myös kaikki hyökkäyksen kohteeksi joutuneiden ”todistajien” nimet.

Tuolloin Uber sanoi, että tällaisten tietojen jakaminen saattaa vastaisuudessa vähentää pahoinpidellyiksi joutuneiden ja ilmoituksen tehneiden halukkuutta. Lisäksi Rainn oli esittänyt samankaltaisia huolenaiheita ja kyseenalaistanut sen, pystyvätkö Kalifornian viranomaiset huolehtimaan arkaluonteisista tiedoista.

CPUC kuitenkin selitti, että he vaativat tiedot ”sinetöitynä”, mikä tarkoittaa, että yksittäisten tietojen yksityiskohdat pysyvät salassa. CPUC sanoi, että Uberin vastaus oli ”yritys estää komission valvonta”. Sitten CPUC määräsi Uberille 59 miljoonan dollarin sakot. Vaikka sakkoa alennettiin alkuperäisestä määrästä, viranomainen päätti käyttää rahat matkustajien turvallisuuden edistämiseen.

Kyytipalvelusovellus Uber jakoi lausunnon kyseisestä ratkaisusta: ”Olemme iloisia, että komissio on hyväksynyt sopimuksen. Mikä tärkeintä, voimme edetä ratkaisun kanssa, joka säilyttää selviytyjien yksityisyyden ja toimivallan.