Uusi koronavirusvariantti! Muunnos herätti pelkoja sijoittajissa

278

 

Uuden koronavirusmuunnoksen löytymisen jälkeen, osakemarkkinat ympäri maailmaa ovat laskeneet jyrkästi. Tämä uusi variantti sai sijoittajat huolestumaan, mikä vaikuttaa osaltaan pahasti talouden elpymiseen.

Saksan, Ranskan ja Yhdysvaltojen tärkeimmillä osakemarkkinoilla osakekurssit ovat laskussa. Ison-Britannian johtavien osakkeiden FTSE 100 -indeksi siirtyi 3,7 prosenttia miinukselle. Myös lentoyhtiöiden ja matkailuyritysten osakkeet kärsivät kovaa.

Myös Japanin, Hongkongin ja Australian osakemarkkinat laskivat, pelkona uusi Covid-kanta. Myös öljyn hinta laski. AJ Bellin sijoitusjohtaja, Russ Mould, selitti: ”Öljyn hinnan lasku on markkinoiden tapa ilmaista, että ne ovat huolissaan taloudellisen toiminnan vähenemisestä.

Russ Mould lisäsi: ”Hyödykkeiden hintojen laskun kääntöpuolena on se, että heikomman öljyn hinnan pitäisi tuoda jonkin verran helpotusta inflaatiopaineisiin. Tämä saattaa saada keskuspankit olemaan varovaisempia koronnostojen suhteen lähitulevaisuudessa, mutta se riippuu kuitenkin siitä, aiheuttaako uusi koronavirusmuunnos merkittäviä häiriöitä vai voidaanko se hillitä mahdollisimman hyvin ja nopeasti.

Britannian terveysministeri Sajid Javid kommentoi: ”Otamme yhteyttä asianomaisiin asiakkaisiin ja annamme heille tietoa heidän lennostaan. Tarkistamme parhaillaan Etelä-Afrikan lentojen aikataulua tulevalla viikolla.