Maailmanlaajuinen lannoitepula! Köyhimmät maat tuotantokriisissä

339

Maailmanlaajuinen lannoitepula aiheuttaa elintarvikekriisin köyhissä maissa. Suurten lannoiteyritysten johtajat ovat huolissaan elintarvikkeiden hintojen noususta.

Lannoitteiden tuottamiseen yritykset tarvitsevat suuria määriä kaasua. Yara Internationalin toimitusjohtaja Svein Tore Holsether mainitsi, että korkeamman kaasun hinnan vuoksi lannoitteiden tuotantokustannukset ovat nousseet, mikä nostaa kustannuksia ja vaikuttaa elintarvikkeiden hintoihin maailmanlaajuisesti.

Jotkin suurimmista lannoiteyrityksistä olivat joutuneet leikkaamaan osan tuotannostaan kaasun hinnannousun vuoksi. Tämän seurauksena se johti lannoitepulaan. Tämä tuotantopula on vaikuttanut moniin kehitysmaihin, mikä on johtanut sadontuotannon vähenemiseen ja elintarvikkeiden hintojen nousuun.

Tore Holsether selitti: ”Tilanne on todella pelottavaa, meillä on edessämme elintarvikekriisi, ja haavoittuvassa asemassa olevat ihmiset kärsivät kovasti.

Lopuksi hän lisäsi: ”Se vaikuttaa elintarvikkeiden hintoihin kaikkialla maailmassa ja iskee monien ihmisten lompakkoon. Mutta joillekin ihmisille, erityisesti kehitysmaissa, kyse ei ole vain lompakosta, vaan elämästä tai kuolemasta.