Katso täältä mitä rekrytoijat etsivät ansioluetteloista

239

 

Rekrytoijat käyvät lävitse jopa tuhansia ansioluetteloita. On hyvin vaikeaa tarkastella kaikkia hakijan ansioluettelon yksityiskohtia. Niinpä useimmat rekrytoijat etsivät ansioluettelosta muutamia tiettyjä kohtia. Näin ollen on hyvä olla tietoinen näistä seikoista, edistääkseen saamaan mahdollisimman paljon haastatteluja.

Maantieteellinen alue

Aluksi rekrytoijat haluavat tietää hakijan osoitteen. He haluavat varmistaa, että hakijan sijainti vastaa työpaikan sijaintia. Jos kyseessä on etätyö, rekrytoijat eivät välttämättä ole kiinnostuneita ehdokkaiden sijainnista. Sijainti on kuitenkin tärkeä niissä töissä, joissa vaaditaan toimistoon tulemista.

Työkokemus

Seuraava asia, jota rekrytoijat katsovat ansioluettelosta, on hakijan viimeaikainen työkokemus. Työhön liittyvä kokemus ja pätevyys ovat erittäin tärkeitä karsintalistalle päästäksesi. Jos kahdesta kolmeen viimeisintä työpaikkaa ovat merkityksellisiä, rekrytoijat saattavat harkita sinua yhtenä ehdoikkaista.

Asiaankuuluvat saavutukset

Jos sinulla on merkityksellisiä tai poikkeuksellisia saavutuksia, ansioluettelosi erottuu edukseen. Mainitse ansioluettelossasi kaikki mitattavissa olevat saavutukset. Ne on viisasta kirjoittaa luettelemalla ja teet samalla rekrytoijan työn helpommaksi, sillä kohdat ovat helpompi tunnistaa.

Koulutuksellinen pätevyys

Tärkeä tekijä, jota jokainen rekrytoija varmasti arvostaa. Rekrytoijat etsivät aina asiaankuuluvaa koulutustaustaa valitessaan ehdokkaita. Niinpä asiaankuuluva koulutustausta on hyvin olennainen haluamaasi työpaikkaa ajatellen.