Mietitkö saatekirjeen kirjoittamista? Katso täältä vinkit

248

Jos haluat olla yksi valituista ehdokkaista, on hyvä olla tarkka siitä kuinka pitkä saatekirjeesi on. Koska saatekirjeessä on kaikki mikä tuo mahdolliselle työnantajallesi uskottavuutesi ja ammattitaitosi esiin, on se erittäin tärkeä seikka, joka on syytä ottaa huomioon. Seuraavassa muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua saamaan varmasti kutsu työhaastatteluun, yllätys yllätys, kirjoittamalla vähemmän saatekirjeeseesi.

Saatekirjeen sanamäärä riippuu muutamista seikoista, kuten työtehtävästä, yrityksen rakenteesta ja esitystyylistäsi. Yleensä sen ei pitäisi olla yli 250 sanaa. Ihanteellisen saatekirjeen tulisi olla pituudeltaan noin 75-250 sanaa.

Olipa sitten kyse tulostetusta tai sähköpostitse lähetettävästä saatekirjeestä, työnantajat pitävät aina yksinkertaisesta ja tiiviistä saatekirjeestä, jossa kaikki asiat selitetään tietyllä tavalla. Jos sinulla on aukkoja työsuhteissa tai haluat tehdä muutoksia urapolullasi, saatat joutua selittelemään hieman. Tällöin saattaakin olla, että saatekirje on tavallista pidempi. Mutta jos olet samalla alalla, sinun ei tarvitse laatia pitkää saatekirjettä.

Yritä aina erottua olemalla uniikki, jotta joku oikeasti myös lukee saatekirjeesi, eikä ainoastaan ohita sitä. Jos lähetät pitkän saatekirjeen, työnantajat eivät välttämättä ole kiinnostuneita lukemaan sitä läpi. Useimmissa tapauksissa henkilöstöpäällikkö lukee saatekirjeen toisen tai kolmannen kappaleen, eikä todennäköisesti lue sitä loppuun asti. Kannattaa siis aina olla tarkka ja tuoda asiat ytimekkäästi esille.