Trump aikoo perustaa some-alustan nimeltä TRUTH Social

184

 

Yhdysvaltain entinen presidentti, Donald Trump, aikoo perustaa uuden sosiaalisen median verkoston. Hän ilmoitti perustavansa sosiaalisen median alustan nimeltä TRUTH Social. Trumpin toiveena on, että kyseinen alusta ”nousisi vastustamaan suurten teknologiayritysten tyranniaa”. Hän sanoi myös, että kyseinen sosiaalinen verkosto saattaa syyttää niitä, jotka haluavat vaientaa vastapuolen äänet Yhdysvalloissa.

Trumpin pyrkiessä Valkoiseen taloon, sosiaalisella medialla oli siinä keskeinen rooli. Juuri kyseinen olikin hänen suosikkiviestintävälineensä presidenttinä. Kuitenkin sen jälkeen, kun hänen kannattajansa olivat rynnäköineet Yhdysvaltain Capitoliumiin, Trump sai porttikiellon Twitteriin ja hänet erotettiin Facebookista.

Koko Trumpin presidenttikauden ajan, sosiaalisen median yrityksiä painostettiin asettamaan hänet porttikieltoon, Trumpin loukkaavien ja kritisoivien viestiensä vuoksi. Lukuisat ihmiset eivät pidä hänen kiihkoilevista tai suoranaisia valheita levittävistä viesteistään. Niinpä Twitter ja Facebook poistivat tuolloin osan hänen viesteistään.

Kyseiset alustat leimasivat kyseiset viestit harhaanjohtaviksi. Tammikuun mellakoiden jälkeen, Trump esitti joitakin perusteettomia väitteitä vaalivilpistä ja kutsui Capitolissa olleita ihmisiä ”isänmaallisiksi”. Silloin Twitter ja Facebook totesivat, että oli liian riskialtista sallia hänen jatkaa sivustojensa käyttöä.

Näin ollen Trump ja hänen neuvonantajansa suunnittelevat kilpailevan sosiaalisen median sivuston perustamista. Trumpin uusin hanke, TRUTH Social, avataan vieraille ensi kuussa.

Trump kirjoitti sivustosta: ”Elämme maailmassa, jossa Talebanilla on valtava läsnäolo Twitterissä, mutta silti suosikkipresidenttisi on vaiennettu.” Hän lisäsi myös: ”Kaikki kysyvät minulta, miksi kukaan ei nouse vastarintaan suurten teknologiayhtiöitä vastaan? No, me tulemme tekemään sen pian!