Miksi sijoittajien pitäisi olla huolissaan talouskuplasta?

385

Kun omaisuuserän hinta nousee nopeasti sijoittajien kysynnän vuoksi, puhutaan talouskuplasta. Tätä tilannetta kutsutaan yleensä keinotekoiseksi inflaatioksi. Nousu- ja laskusyklien välttämisestä on tullut sijoittajille olennainen selviytymistaito.

Tästä syystä on hyvä välttää tiettyjä tilanteita, jotka voivat aiheuttaa haittaa. Talouskuplan aikana hinnat nousevat uutisista riippumatta. Voit huomata, että muiden omaisuuserien hinnat nousevat.

Jos sinulla on pitkän aikavälin taloudellisia sijoitustavoitteita, on hyvä kehittää taitoja, joilla välttää talouskupla. Jos et nimittäin ole tarpeeksi varovainen, se voi imaista sinut mukaansa. On siis erittäin tärkeää oppia havaitsemaan sellaiset kuplat, jotka voivat pelastaa sinut taloudellisilta tappioilta.

Minimoidaksesi talouskuplien vaikutukset, kokonaisinvestointisi on aina hyvä hajauttaa. Sinun on myös hyvä tasapainottaa sijoituksesi uudelleen, jotta voit keskittyä sijoitustavoitteisiisi.

Omaisuuserän hinta ei voi vain räjähtää yhdessä yössä, ilman mitään syytä. Jotkin tekijät, kuten joukkopaniikki tai epätavallinen voittoa tavoitteleva liikehdintä, voivat vaikuttaa omaisuuserän hintaan. Hyvän sijoituskohteen tunnistamiseksi, sijoittajien on otettava huomioon likviditeetti, hajautus ja pitkän aikavälin kannattavuus.

Ei ole viisasta sijoittaa suuria summia yhdenkään talouskuplan aikana. Koska kyseisenä aikana sijoittaminen voi lisätä riskiä siitä, että olet velkaa lainasta enemmän kuin kyseinen omaisuuserä on lopulta arvoltaan.