Miten invalidien osallisuuden edistäminen tapahtuu työpaikoilla

255

Osallistavassa työpaikassa arvostetaan aina työntekijöiden mielipiteitä ja edistetään heidän vahvuuksiaan. Invalidien osallisuus on toinen osallistavan työpaikan kriteeri. Se tarjoaa muutakin kuin kehitysvammaisten palkkaamisen. Se tarjoaa yhtäläiset oikeudet kaikille työntekijöille. Se avaa kaikille työntekijöille mahdollisuuksia oppia, jakaa ja osallistua.

Kehitysvammaisuus voi olla joko näkyvää tai näkymätöntä. Niinpä monet yritykset ovat jo ottaneet palvelukseensa monia ihmisiä. On kuitenkin totta, että vammaisuuden huomioon ottaminen työpaikalla on yksi kriittisistä osista kaikissa yrityksissä.

Sinun on sisällytettävä tämä prosessi nykyiseen palkkaamismenettelyyn. Jos joku kehitysvammainen hakija huomaa, että organisaatiosi ei ole osallistava tai kokee esteitä hakiessaan virkaa, hän saattaa kokeilla muualla.

Laajentamalla osaajapooliasi voit hallita organisaatiosi vammaisten osallistamisprosessia. Suurin osa vammaisista ihmisistä pyrkii töihin. Joskus he työskentelevät heikommin kuin ikätoverinsa. Voit ottaa heihin yhteyttä lahjakkuuspoolistasi ja palkata heidät tarpeen mukaan. Se on hyödyllinen rekrytointiprosessi molemmille osapuolille. Tämän rekrytointiprosessin avulla voit myös ottaa kyvykkäitä vammaisia työntekijöitä mukaan yritystoimintaorganisaatioosi.