Kuinka monta työhakemusta päivässä on ihanteellinen määrä?

370

Jos olet työnhaun alkuvaiheessa, saatat miettiä, kuinka monta työhakemusta sinun pitäisi käsitellä päivässä. Vaikka ei olekaan olemassa mitään tiukkoja ja tiukkoja sääntöjä, nyrkkisääntö on, että sinun ei pitäisi hakea yli 10 työpaikkaa yhden päivän aikana. 5-10 hakemusta on hyvä vaihteluväli, kun haet työpaikkoja.

Työhakemusten laatu on kuitenkin tärkeämpää kuin hakemusten määrä. Voit halutessasi hakea vähemmän, jos sinulla on kiire verkostoitua ja lähettää viestejä suoraan palkkaaville johtajille. Sinun on muistettava, että saatat olla kiireinen muunlaisten työtehtävien kanssa, kuten paikan päällä tehtäviin haastatteluihin osallistuminen ja puhelinhaastatteluihin vastaaminen. Joskus saatat siis hakea vähemmän työpaikkoja, koska sinun on valmistauduttava työhaastatteluihin tai kirjallisiin kokeisiin.

Nykyään useimmat yritykset pyytävät työhakemuksia verkossa. Voit lähettää hakemukset helposti verkkokanavan kautta. Älä kuitenkaan koskaan noudata vain kopioi ja liitä -strategiaa jokaiseen työpaikkaan. Sinun on muistettava, että jokaisella tehtävällä on tietty vaatimus, ja sinun on ymmärrettävä rekrytoivan johtajan erityinen vaatimus ja lähetettävä hakemus sen mukaisesti.

Jos teet tällä hetkellä kokopäivätyötä, voi olla melko vaikeaa hallita aikaa hakea useita paikkoja. Silloin sinun on sovittava aika, jolloin voit työstää työhakemusta. Voit myös keskittyä vaikuttaviin toimiin, kuten verkostoitumiseen.