Tilanteita, joissa voi irtisanoutua ilman uutta työpaikkaa odottamassa

342

Monet meistä saattaa miettiä, pitäisikö heidän jättää työnsä ilman uutta työpaikkaa. Asiantuntijan tavallisin vastaus on: Ei kannata. Mutta on tilanteita, joissa on pakko lopettaa ilman uutta työtä odottamassa. Tässä selitämme ne tilanteet, joissa sinun on jätettävä työpaikka ennen uuden työpaikan löytämistä.

On totta, että nykyisestä työpaikasta eroaminen ilman, että on olemassa on jo uusi työpaikka, on hyvin riskialtis päätös. Varsinkin silloin, kun sinä ja perheesi olette pääasiassa riippuvaisia työpaikkasi kuukausipalkasta. Mutta jos olet ihminen, joka uskoo, että elämässä on muutakin kuin työ ja haluat tavoitella muita kiinnostuksen kohteita, sinulla voi olla hyvä syy irtisanoutua. Vaikka sinulla ei olisi juuri nyt vapaata työpaikkaa, voit työskennellä saavuttaaksesi muita tavoitteita, jotka haluat saavuttaa.

Työtä tehdessä voi olla melko vaikeaa keskittyä paremman työpaikan etsimiseen ja hakemiseen. Kun lopetat nykyisen työpaikan, saat ehkä riittävästi aikaa keskittyä seuraavan työpaikan etsimiseen. Se on varsin mahdollinen syy irtisanoutua työpaikasta ilman uutta työpaikkaa.

Jos haluat perustaa oman yrityksen ja perimmäisenä tavoitteena on vakiinnuttaa itsesi itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi, saatat joutua irtisanoutumaan. Voit omistaa täyden työaikasi unelmasi tavoitteluun. Sinun on vain varmistettava, että sinulla on riittävästi varoja elinkustannuksiisi. Sinun on varmistettava tarvittava rahoitus mahdollisia hätätilanteita varten.