Teslan päämaja muuttaa Texasiin Kaliforniasta

60

 

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on ilmoittanut, että yhtiön pääkonttori siirtyy Kaliforniasta Texasiin. Hän kertoi asiasta sähköautovalmistaja Austinissa pidetyssä osakkeenomistajien vuosikokouksessa.

Elon Musk selitti useita syitä muutolle. Hän sanoi, että osakkeenomistajat sen kalifornialaisessa tehtaassa, Fremontissa, oli ”jumissa”. Hän sanoi: ”Bay Arealla on raja sille, kuinka suureksi sitä voi skaalata. Austinissa tehtaamme on noin viiden minuutin päässä lentokentältä ja 15 minuutin päässä keskustasta.

Kaliforniasta hänen työntekijöilleen oli vaikeaa löytää kohtuuhintaista asuntoa. Lisäksi Elonilla on ollut rikkonainen suhde Kaliforniaan. Siksi yritys suunnitteli lisäävänsä Kalifornian ja Nevadan tehtaidensa tuotantoa 50 prosentilla.

Miljardööriyrittäjä twiittasi: ”Tesla siirtää nyt pääkonttorinsa sekä tulevat ohjelmansa välittömästi Texasiin/Nevadaan.” Hän kertoi myös: ”Kyse ei ole siitä, että Tesla tavallaan jättäisi Kalifornian”.