Google aikoo kieltää mainokset ja sisällön, jotka kiistävät ilmastonmuutoksen

318

Google ilmoitti, että se ei salli julisteiden ansaita tuloja videoista tai kanavista, jotka edistävät huijauksia tai salaliittoteorioita. He päättivät estää mainokset YouTube-alustalta ja muulta videosisällöltä, joka on ristiriidassa heidän ympäristökysymystensä kanssa.

Alphabet Inc:n Google kertoi, että tuloihin sidotut rajoitukset asetetaan sisällölle, jossa ilmastonmuutosta kutsutaan huijaukseksi. Myös sisältö tai mainokset, jotka kiistävät kasvihuonekaasupäästöt, tulevat tämän julistuksen piiriin. Yhtiö kertoi myös, etteivät ne salli tai rahaksi muuta sisältöä, joka osoittaa ihmisen toiminnan vaikuttaneen maapallon pitkäaikaiseen lämpenemiseen.

Sisällön rikkomisen tunnistamiseen käytetään automaattisten työkalujen ja inhimillisten tarkastajien yhdistelmää. Hakukonejätti kertoi, että ”viime vuosina olemme kuulleet suoraan yhä useammilta mainos- ja julkaisijakumppaneiltamme, jotka ovat ilmaisseet huolensa mainoksista, jotka kulkevat ilmastonmuutosta koskevien epätarkkojen väitteiden rinnalla tai edistävät niitä.

Yhtiö sanoi myös ilmoitusta tehdessään, että ”mainostajat eivät yksinkertaisesti halua, että heidän mainoksensa näkyvät tällaisen sisällön vieressä. Eivätkä julkaisijat ja tekijät halua, että näitä väitteitä edistävät mainokset näkyvät heidän sivuillaan tai videoillaan.

Oxfordin Net Zero -ilmastoneutraalin tutkimusohjelman toiminnanjohtaja, Steve Smith, kertoi haastattelussa: ”Väärä informaatio on läsnä vähähiiliseen energiaan, matkustamiseen ja ruokaan liittyvissä verkkokeskusteluissa aivan yhtä paljon kuin ilmastotieteessä.