Nämä jutut olisi hyvä tarkistaa ennen CV:n lähettämistä

339

Saatekirjeen kirjoittaminen ei ole helppoa. Saatekirjeen täyttämiseen on käytettävä paljon aikaa. Kun olet saanut kirjoituksen valmiiksi, saatat kiirehtiä lähettämään sen. Asiantuntija kehottaa kuitenkin ennen viimeistä askelta tarkistamaan kirjeen kahdesti, jotta se olisi virheetön. Saatekirjeesi edustaa sinua organisaatiolle, jolle haet työtä. Sinun tulisi siis suhtautua tähän kirjeeseen hyvin vakavasti.

Tässä on muutamia vinkkejä, miten saat varmasti CV:si erottumaan joukosta!

Pidä se lyhyenä

Palkkaavilla johtajilla ei ole paljon aikaa tai hermoja käydä läpi pitkää saatekirjettäsi. He eivät odota saatekirjeitä, jotka näyttävät esseiltä. Yritä siis laatia lyhyempi saatekirje, joka voi tehdä vaikutuksen rekrytoiviin johtajiin.

Ole varma palkkaavan johtajan nimestä

Varmista ennen saatekirjeesi lähettämistä, että osoitat sen oikealle henkilölle. Tämä on tärkeää, koska se osoittaa, että olet keskittynyt ja olet relevantti työpaikkailmoituksen kannalta. Se osoittaa myös, että olet nähnyt vaivaa saadaksesi lisätietoja yrityksestä.

Käytä oikeita tietoja

Hyvän saatekirjeen on sisällettävä kaikki hakijaan liittyvät tärkeät tiedot. Sinun on siis oltava varovainen, kun jaat tietoja saatekirjeessä. Tarkista ennen lähettämistä, että sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ovat oikein.

Tarkista mahdolliset kielioppivirheet

Saatekirjeessäsi on oltava kaikki oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheet. Joskus olemme tottuneet kirjoittamaan kiireessä. Sen seurauksena teemme kirjoitusvirheitä. Sitä ei kuitenkaan odoteta missään saatekirjeessä. Kannattaa tarkistaa saatekirjeestä kaikki oikeinkirjoitusvirheet kahteen kertaan. Nykyään voit saada apua mistä tahansa ohjelmasta kieliopin ja oikeinkirjoituksen tarkistamiseen.