Miten välttää kyber-rikollisten tekoset?

55

 

Joka vuosi miljoonat internetin käyttäjät joutuvat tietoverkkorikollisuuden uhreiksi. Kaikkien verkkovarkauksien välttämiseksi sinun tulisi noudattaa tiettyjä menettelyjä, kuten pitää tietokoneet ja mobiililaitteet ajan tasalla ja käyttää vahvaa salasanaa. Älä koskaan jaa salasanoja tai pin-koodeja kenenkään kanssa.

Yritä muistaa salasanasi ulkoa äläkä käytä samaa salasanaa kaikilla alustoilla. Pidä henkilökohtaiset tietosi aina salassa, ja on viisasta olla avaamatta tuntemattomien henkilöiden lähettämää sähköpostia. Ennen kuin ostat jotain verkosta, varmista, että käyttämäsi verkkosivustot ovat suojattuja.

Sinun tulisi aina pitää ohjelmistosi ajan tasalla. Erityisesti sinun tulisi ylläpitää päivitettyä versiota käyttöjärjestelmästäsi ja internetin tietoturvaohjelmistosta. Useimmiten hakkerit käyttävät tunnettuja puutteita päästäkseen järjestelmääsi. On siis viisasta paikata nämä käyttökohteet ja puutteet. Näin voit tehdä esteen tietoverkkorikollisille, jotka yrittävät jatkuvasti murtautua järjestelmääsi.

Monet meistä käyttävät sosiaalista mediaa koko päivän. Suurin osa jokapäiväisen elämämme tiedoista jaetaan näillä sosiaalisen median alustoilla. On siis erittäin tärkeää pitää sosiaalisen median tilimme turvassa. Näiden alustojen säilyttämiseksi voimme hallita sosiaalisen median asetuksia oikein.

Älä koskaan jaa arkaluonteisia tietoja julkisesti. On viisasta olla paljastamatta mitään henkilökohtaisia tietoja, jotka voivat auttaa hakkereita saamaan käsityksen turvakysymyksistä tai salasanoista.

Kotiverkon vahvistaminen on erittäin hyvä tapa nostaa internetin tietoturvatasoa Voit käyttää virtuaalista yksityisverkkoa tai vahvaa salaussalasanaa, jotta verkkorikolliset eivät onnistu murtautumaan viestintälinjaasi. Kodissasi saattaa olla eri-ikäisiä jäseniä. Sinun on opetettava nuorille jäsenille internetin tietoturvan välttämättömyys.