Epidemiasta huolimatta Yhdysvaltojen talous jatkaa vahvistumistaan

240

 

Yhdysvaltain keskuspankki totesi, että Yhdysvaltojen talous vahvistuu entisestään Delta-variantista huolimatta. Delta-muunnoksesta johtuneen valtavan tartunnan jälkeen, monet poliittiset päättäjät ajattelivat, että se suistaa Yhdysvaltain talouden elpymisen raiteiltaan. Mutta onneksi se ei ollut tosiasia.

Yhdysvaltain keskuspankki mainitsi, että yleiset taloudellisen toiminnan indikaattorit ”ovat jatkaneet vahvistumistaan”. He totesivat myös, että ”pandemian eniten haitanneet alat ovat parantuneet viime kuukausina, mutta Covid-19-tapausten lisääntyminen on hidastanut niiden elpymistä”. ”Inflaatio on kohonnut, mikä johtuu suurelta osin ohimenevistä tekijöistä. Rahoitusolot ovat edelleen yleisesti ottaen suotuisat, mikä johtuu osittain taloutta tukevista poliittisista toimenpiteistä ja Yhdysvaltain kotitalouksien ja yritysten luottovirroista.

Fiera Capitalin salkunhoitaja Candice Bangsund sanoi: ”Vaikka Yhdysvaltain keskuspankki on luonut pohjan [varainhankintojen] mahdolliselle supistamiselle myöhemmin tänä vuonna, Fed erehtyi varovaisuuden puolelle, kun otetaan huomioon, että makrotaloudellinen tilanne on heikentynyt jonkin verran viime kuukausina.

Goldman Sachsin makrostrategi Gurpreet Gill sanoi: ”Edellytykset muodolliselle kapenemisilmoitukselle riippuvat pitkälti tulevien kuukausien taloudellisista olosuhteista, ja painotetaan tietojen riippuvuutta.

Keskuspankki sanoi, että työmarkkinat paranevat ja ehdottaa talouden hätätuen vähentämistä ”pian”. He eivät kuitenkaan ilmoittaneet virallista päivämäärää tuen vähentämiselle.