Uusi sisäinen tutkimus havaitsi Instagramilla olevan ”melko huonoja” vaikutuksia sen nuorempiin käyttäjiin

50

 

Facebookin tekemä uusi tutkimus viittaa siihen, että Instagramilla on varsin huono vaikutus sen nuorempien käyttäjien mielenterveyteen. Facebookin viranomainen ei kuitenkaan ole halunnut kertoa asiasta julkisuuteen. The Wall Street Journal sai kuitenkin hiljattain käyttöönsä nämä perusteelliset tutkimukset.

Tutkimusraportti päätyi julkisuuteen, kun Facebook suunnittelee Instagramin, erityisesti lapsille suunnatun version, lanseeraamista. Sisäinen kokonaisvaltainen tutkimusraportti antoi synkän kuvan Instagramin haitallisista vaikutuksista. Siinä korostettiin Instagramin kaltaisen sovelluksen käytön vaikutuksia nuorempiin käyttäjiin, erityisesti teinityttöihin.

Erilaiset sosiaalisen median tai kuvien jakamisalustat, kuten Instagram, ovat voimakas foorumi, joka kannustaa ”sosiaaliseen vertailuun”. Näillä alustoilla ihmiset, erityisesti teini-ikäiset, alkavat arvioida toisen arvoa ja houkuttelevuutta. He yleensä arvioivat menestystään vertaamalla sitä muihin.

Teinitytöt saavat usein Instagramissa kuvia ihannoidusta kehosta ja sisältöä sovelluksen Explore-sivulla. Tämä vahingoittaa usein näiden käyttäjien mielenterveyttä. Kuten eräässä Facebookin sisäisessä esityksessä sanottiin: ”Me pahennamme kehonkuvaan liittyviä ongelmia yhdellä kolmesta teinitytöstä.”

Lisäksi Facebookin sisäinen tutkimus paljasti myös Instagramin mielenkiintoisia vaikutuksia nuorempiin käyttäjiin. Teinien lausunnon mukaan Instagramin käyttö voi lisätä ahdistusta ja masennusta. Teinit mainitsivat myös, että he tunsivat olevansa ”riippuvaisia” Instagramista ja haluaisivat tarkistaa sitä harvemmin.