Amazon esti 600 kiinalaista tuotemerkkiä sääntöjen loukkaamisesta

37

 

Amazon on poistanut noin 600 kiinalaista tuotemerkkiä 3 000 eri myyjätililtä arvostelujen väärinkäytön vuoksi. Amazonin mukaan kyseiset kiinalaiset yritykset rikkoivat merkittävästi Amazonin käytäntöjä. Amazon väitti, että mainitut yritykset harjoittivat tietoisesti ja toistuvasti arvostelupetoksiin.

Amazonin toimet alkoivat, kun havaittiin, että monet yritykset tarjosivat lahjakortteja vastineeksi arvosteluista. Amazon kielsi tiukasti kannustavien arvostelujen käytännön.

Amazon jakoi lausunnon äskettäisestä kiellosta. He sanoivat: ”Amazon tekee kovasti töitä rakentaakseen hyvän kokemuksen kaupassamme, jotta asiakkaat voivat tehdä ostoksia luottavaisin mielin ja myyjillä on mahdollisuus kasvattaa liiketoimintaansa terveen kilpailun keskellä.”

Yhtiö lisäsi: ”Asiakkaat luottavat tuotearvostelujen tarkkuuteen ja aitouteen tehdessään tietoon perustuvia ostopäätöksiä, ja meillä on selkeät käytännöt sekä arvostelijoille että myyntikumppaneille, jotka kieltävät yhteisöominaisuuksien väärinkäytön. Keskeytämme, kiellämme ja ryhdymme oikeustoimiin niitä vastaan, jotka rikkovat näitä käytäntöjä, olivatpa he missä päin maailmaa tahansa.

Lopuksi he totesivat: ”Parannamme edelleen väärinkäytösten havaitsemista ja toteutamme täytäntöönpanotoimia huonoja toimijoita vastaan, mukaan lukien ne, jotka tietoisesti syyllistyvät useisiin ja toistuviin käytäntöjen rikkomuksiin, mukaan lukien arvostelujen väärinkäyttö. Olemme vakuuttuneita siitä, että toteuttamamme toimet ovat asiakkaidemme sekä rehellisten yritysten etujen mukaisia, jotka muodostavat valtaosan maailmanlaajuisesta myyntiyhteisöstämme.