Apple sai merkittävän iskun oikeudenkäynnissä Fortnite-tekijä Epic Gamesia vastaan

58

Applen asetuksen mukaan kaikkien sovellusten on käytettävä Applen sovelluksen sisäisiä maksuvaihtoehtoja. Epic Games oli kuitenkin kyseenalaistanut Applen ostoista perimät jopa 30 prosentin maksut, jotka ovat epäreiluja. He väittivät, että App Store on monopolistinen.

Hiljattain Oaklandissa, Kaliforniassa sijaitseva tuomioistuin päätti, että Apple ei voi estää kolmannen osapuolen maksuvaihtoehtoja. Sovelluskehittäjät voivat käyttää näitä maksuvaihtoehtoja saadakseen maksun suoraan käyttäjiltä. Tuomari Yvonne Gonzalez-Rogers kuitenkin totesi, että ”tuomioistuin ei voi viime kädessä päätellä, että Apple on monopolisti”.

Tuomari antoi myös pysyvän kieltomääräyksen. Tuomioistuin totesi, että Apple ei voi enää kieltää kehittäjiä linkittämästä ostomekanismeihinsa. Käyttämättä Applen sovelluksen sisäistä ostomekanismia, käyttäjä voi nyt ostaa minkä tahansa palvelun, minkä tahansa palvelualustan verkkosivujen kautta.

Tuomari Yvonne Gonzales-Rogers totesi: ”Applella on huomattava, yli 55 prosentin markkinaosuus ja poikkeuksellisen suuret voittomarginaalit. Nämä tekijät eivät yksinään osoita kilpailunvastaista toimintaa. Menestys ei ole laitonta.

Applen tiedottaja sanoi: ”Tänään tuomioistuin on vahvistanut sen, minkä olemme tienneet koko ajan: App Store ei ole kilpailunrajoituslain vastainen. Apple kohtaa tiukkaa kilpailua jokaisella liiketoimintasegmentillä, ja uskomme, että asiakkaat ja kehittäjät valitsevat meidät, koska tuotteemme ja palvelumme ovat maailman parhaita.