Saksan autoteollisuus keskittyy nyt enemmän ilmastoystävällisen imagon rakentamiseen

45

 

Saksan suurin autonäyttely IAA Mobility 2021 järjestettiin Münchenissä, Saksassa. Kyseessä on ensimmäinen suuri autoalan tapahtuma, joka järjestetään koronaepidemian jälkeen.

Tässä maailmanlaajuisessa autonäyttelyssä ei kuitenkaan ollut enää kyse pelkästään autoista. Koska autoteollisuuden jättiläiset ovat nyt kiinnostuneempia liikkumisesta yleensä, polkupyöristä sähköskoottereihin ja autoihin. Autonäyttely on jo aiemmin siirtynyt tänä vuonna Frankfurtista Müncheniin. Tapahtuman pääteemana oli ”Tulevaisuuden liikkuvuus”.

Teollisuusjärjestö VDA:n puheenjohtaja Hildegard Müller sanoi: ”Ilmastoystävälliset moottorit, liikenteen digitaalinen kytkeytyminen – siitä on kyse näillä messuilla.” Hän sanoi myös tapahtumaa edeltävässä lehdistötilaisuudessa: ”Ilmastonsuojelutavoite ohjaa toimintaamme.

Silti aktivistit ja ympäristöryhmät väittävät, että autonvalmistajat ovat riippuvaisia fossiilisista polttoaineista. Ne tienaavat suurimman osan rahoistaan käyttämällä tällaista polttoainetta, joka on osaltaan vastuussa ilmaston lämpenemisestä.

Saksan Greenpeacen liikenneasiantuntija Marion Tiemann sanoi: ”’Liikkuvuuden’ lisääminen tapahtuman nimeen ja niiden sähköisten mallien tyrkyttäminen etualalle ei auta, niin kauan kuin yritykset myyvät edelleen pääasiassa kaasua ahmivia polttomoottoreita.