Haitallinen yhteisöpalvelu Yik Yak on palannut takaisin

55

 

Kiistelty sosiaalisen median sovellus Yik Yak on jotakuinkin palannut. Neljä vuotta sitten se suljettiin seksistisen vihapuheen ja rasistisen sisällön vuoksi.

Sovellus vaipui unholaan, sillä se oli vastuussa monista haitallisista tapahtumista, kuten seksuaalisesta häirinnästä, aseellisella väkivallalla uhkailusta ja murhasta.

Yik Yak -sovelluksen kehittivät Furmanin yliopiston opiskelijat Tyler Droll ja Brooks Buffington. Lopulta siitä tuli suosittu vuonna 2014. Tuolloin sen arvo oli 400 miljoonaa dollaria. Sovelluksen avulla käyttäjät voivat luoda, katsella ja kommentoida keskusteluketjuja.

Käyttäjät voivat jakaa sen muiden käyttäjien kanssa kahdeksan kilometrin säteellä. Käyttäjät voivat myös äänestää sisältöä ylös- tai alaspäin. Joidenkin rasististen sisältöjen, seksuaalisen häirinnän ja murhan vuoksi useat koulut kuitenkin kielsivät sovelluksen.

Jokaisessa sosiaalisessa mediassa on olemassa harmaata aluetta. Ihmiset viettävät entistä enemmän aikaa verkossa epidemian aikana. Kaikki uutiset ja viestit, jotka ovat saatavilla uutissyötteessä, eivät kuitenkaan ole luotettavia. Väärät uutiset tai rasistisia kommentteja sisältävät viestit voivat levittää väkivaltaa. Sosiaalisen median yritykset yrittävät löytää tasapainon sananvapauden ja sisällön sääntelyn välillä.

Yik Yakin verkkosivuilla kerrottiin, että alusta on nyt uuden johdon alaisuudessa. On odotettavissa, että he ottavat kaikki nykyiset sosiaalisen median pahimmat elementit käyttöön ja vahvistavat niitä.