Tehokkaita tapoja välttää häiriötekijöitä

334

 

Työskentelyn aikana on tärkeää välttää häiriötekijöitä. Koska jokainen keskeytys rikkoo keskittymiskykyäsi ja vähentää usein tuottavuuttasi. Erittäin yksinkertainen häiriötekijä on älypuhelimemme. Soipa se tai ei, se voi olla merkittävä häiriötekijä nykykulttuurissa. Yhdysvalloissa tehdyn tutkimuksen mukaan amerikkalaiset tarkistavat puhelimensa keskimäärin 52 kertaa päivässä. On muitakin häiriötekijöitä, kuten televisio, jääkaappi tai muut pikkuaskareet.

Seuraavaksi koitamme selvittää muutamia tapoja, joilla välttää häiriötekijöitä.

Aluksi on hyvä tunnistaa se tapahtuma, joka tuottaa häiriötä. Jos sinusta tuntuu, ettei suorituksesi ole riittävä, on hyvä selvittää, mikä häiriötekijän aiheuttaa. Mieti syitä, jotka häiritsevät sinua tai tuottavuuttasi.

Jos puhelin soi jatkuvasti, se voi olla yksi häiriötekijä. Tarpeeton puhelu saattaa keskeyttää työsi toistuvasti. On siis parempi soittaa tarpeellinen puhelu ennen työn aloittamista. Sen jälkeen voit mahdollisuuksien mukaan pitää puhelimen äänettömällä tilalla. Voit tarkistaa puhelimesi tehtävän suorittamisen jälkeen ja tarvittaessa soittaa takaisin tärkeinä pitämiisi yhteydenottoihin.

Joskus usein toistuvat sähköposti-ilmoitukset tai sosiaalisen median päivitykset voivat aiheuttaa häiriötekijöitä. Tällöin kannattaa ottaa ilmoitusasetukset pois päältä, jotta ne eivät häiritsisi keskittymistäsi. Määritä tietty aika, jolloin tarkistat ne. Nyrkkisääntönä on hyvä pitää pari tarkastuskertaa päivässä.

Pysy siis keskittyneenä ja maksimoi tuottavuutesi.