Alat, jotka ovat valmiita ’hajottavalle innovaatiolle’

345

 

Kun kyse on startup-yrityksistä, hajottava innovaatio on ratkaiseva tekijä, joka voi haastaa nykyiset liiketoimintamallit ja muuttaa niiden toimintaa. Jos jokin teollisuudenala veloittaa ristiriitaisia hintoja eikä onnistu saavuttamaan asiakkaiden luottamusta, on mahdollista, että se johtaa hajottavan innovaation kehittymiseen.

Massoille kohtuuttomat palvelut ja pitkän toimitusketjun puuttuminen, ovat muutamia huomattavia merkkejä hajottavasta innovaatiosta. Nämä merkit viittaavat siihen, että on olemassa mahdollisuus luoda uusi innovatiivinen idea ja aikaansaada hajottavaa innovaatiota.

Useat toimialat ovat jo valmiita hajottavalle innovaatiolle. Tässä muutamia niistä:

Tuotanto

Perinteiset tuotantoprosessit edellyttävät valtaisaa työvoimaa. Nykyään automaatio helpottaa kuitenkin kyseisiä vaarallisia ja toistuvia tehtäviä. Tekoäly suorittaa nyt monia valmistustehtäviä, kuten tavaroiden kokoamista ja ennakoivan kunnossapidon helpottamista. Se auttaa myös laadunvalvonnassa.

Terveydenhuolto

Nykyisessä terveydenhuoltojärjestelmässä on runsaasti rajoituksia ja tehottomuutta, jotka on ratkaistava. Ihmiset joutuvat kärsimään pitkistä odotusajoista. Online-vastaanottojen kautta ihmiset saavat nyt entistä parempaa palvelua. Nykyaikaisen ja kehittyneen teknologian ajatellaan keskittyvän yksilöllisempään terveydenhuoltoon, jolla voidaan varmistaa varhainen puuttuminen.

Kuljetusala

Sopivista markkinajohtajista on puutetta, eivätkä kuluttajat tiedä, keneen luottaa. Palvelun taso ja korkeat hinnat tekevät tästä alasta hankalan asiakkaiden kannalta. Näin ollen kuljetusala on hajottavalle innovaatiolle kypsä toimiala.