Sääntelyviranomaisten painostuksen jälkeen Binance keskittyy rahanpesun estäviin tarkastuksiin

60

 

Maailman suurin kryptovaluuttojen vaihtopalvelu on nyt sääntelyviranomaisten painostuksen kohteena eri puolilla maailmaa. Monet maat ovat huolissaan siitä, että kryptoa voidaan käyttää rahanpesuun. Tämän tilanteen johdosta, Binance päätti tehdä taustatarkastuksia asiakkaille, jotta se voi ryhtyä toimiin rahanpesua vastaan.

Kryptovaluutanvaihdosta johtuva rahanpesun riski on suuri huolenaihe kaikkialla maailmassa toimiville sääntelyviranomaisille. Jopa Alankomaiden keskuspankki totesi, että Binance ei toimi rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen vastaisten lakiensa mukaisesti.

Näin ollen Binance on päättänyt supistaa tuotetarjontaansa. He tarjoavat vipuvaikutteista kaupankäyntiä ja osakkeisiin sidottuja tokeneita. Binance kertoi myös, että he haluavat parantaa suhteita sääntelyviranomaisiin. He vakuuttavat, että käyttäjien on suoritettava asiakirjoihin perustuva henkilöllisyyden todentamisprosessi päästäkseen käyttämään sen tuotteita ja palveluja.

Binance sanoi lausunnossaan: ”Tähän asti asiakirjapohjainen henkilöllisyystarkastus Binancessa vaadittiin vain käyttäjiltä, jotka halusivat korkeampia kaupankäynnin rajoja. Käyttäjien on nyt ladattava henkilökortti, ajokortti tai passi henkilöllisyytensä todistamiseksi.” Myöhemmin Binancen toimitusjohtaja Changpeng Zhao twiittasi, ”teot puhuvat enemmän kuin sanat”.