Tuoreen raportin mukaan termi ”taattu tulo” on parempi kuin ”eläke”

352

 

Vakuutusala on tietoinen siitä, että termiä ”eläkevakuutus” ei aina oteta hyvin vastaan. Tuoreessa tutkimusraportissa tutkittiin myös, että massayhteisö pitää termiä ”taattu tulo” parempana kuin termiä ”annuiteetti”.

Tutkimus on tehty 1 000 yli 30-vuotiaan yhdysvaltalaisen keskuudessa. Tutkijat löysivät mielenkiintoisen tuloksen, jonka mukaan ”taattu tulovirta” sai ihmiset halukkaammiksi sijoittamaan enemmän rahaa. Päinvastoin, kun kyse oli ”eläkevakuutuksesta”, ihmiset ostivat kyseisiä vakuutuksia epätodennäköisemmin. Morningstarin käyttäytymistieteilijä Stan Treger totesi: ”Ihmiset ovat avoimempia taatulle tulovirralle kuin annuiteetille.

Ihmiset myös suosivat välittömiä annuiteetteja lykättyjen annuiteettien sijaan. Morningstarin poliittisen tutkimuksen apulaisjohtaja Jasmin Sethi kertoi: ”Niihin on liittynyt paljon petosongelmia, jotka eivät ole kokonaan hävinneet, vaikka niitä säännelläänkin aiempaa paremmin.


Hän lisäsi myös, että ”Annuiteetteja ei käytetä nykyään kovin paljon. Niiden tarjoamat taatut tulot voivat kuitenkin tehdä ihmiset onnellisemmiksi. Ihmiset haluavat tietää, kuinka paljon he voivat sijoittaa. On mukavaa, ettei tarvitse arvailla. Ihmisten on myös hyvin vaikea sopeutua pitkäikäisyysriskiin.