Euroopan osakkeet nousevat, kun EKP lupaa matalaa korkotasoa

402

 

Ennen Euroopan keskuspankin kokousta Euroopan osakkeet nousivat. Traderit ovat jo uudistaneet vetoja talouden elpymisestä, kun EKP päätti pitää rahapolitiikan löysänä lähitulevaisuudessa.

Euroopan keskuspankki siirtyy ensimmäistä kertaa symmetriseen 2 prosentin inflaatiotavoitteeseen. Tarkoituksena on ennen kaikkea korvata pandemian hätäosto-ohjelma. Se voi yltää 1,85 miljardin euron valtionlainojen ostoihin.

Credit Suissen strategit totesivat: ”Uskomme, että kokouksessa saatetaan tehdä EKP:n kielenkäyttöön ja ennakko-ohjeistukseen joitakin myötäileviä hienosäätöjä, jotka heijastavat äskettäisessä rahapolitiikan strategian tarkistuksessa ilmoitettuja muutoksia”. Erityisesti EKP:n toteamusta, jonka mukaan rahapolitiikan on oltava ”erityisen voimakasta tai sitkeää silloin, kun politiikka asetetaan lähelle löysempää ääripäätä”.

Hollantilaisen välittäjän AFS:n analyytikko Arne Petimezas sanoi: ”EKP:n ’strategiatarkastelun’ vuoksi lausuman kieli muuttuu pitkästä ja paksusta jargonista lyhyemmäksi ja helpommin ymmärrettäväksi. Sillä ei kuitenkaan ole vaikutusta lähiajan politiikkaan eikä tulevaisuudennäkymien ohjaukseen.