Τα εγκαταλελειμμένα μέρη παρουσιάζουν ένα απόκοσμο ενδιαφέρον. Γι’ αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που σαγηνεύονται από τέτοια μέρη. Υπάρχει κάτι στοιχειωτικά όμορφο στα ερείπια και τις εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες.

Source: Pixabay

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν τα εγκαταλελειμμένα μέρη ανατριχιαστικά, αλλά είναι σαν ένα μυστήριο που περιμένει να λυθεί, είναι ένα κομμάτι της ιστορίας. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα πιο όμορφα εγκαταλελειμμένα μέρη από όλο τον κόσμο, τα οποία σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε.

Ιστορικό μονοπάτι Jiancing (Ταϊβάν)

Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον στοιχειωτικά όμορφο εγκαταλελειμμένο σιδηρόδρομο κοντά στη βίλα Taipingshan στην Ταϊβάν. Το ιστορικό μονοπάτι Jiancing ήταν ένας σιδηρόδρομος με μήκος 5,5 χιλιόμετρα.

Source: History Detail

Το 2004, ο εγκαταλελειμμένος σιδηρόδρομος έγινε μονοπάτι πεζοπορίας με μήκος 2,3 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, το 2013, ένας τυφώνας έπληξε σκληρά την περιοχή και κατέστρεψε το μονοπάτι. Σήμερα, το τελευταίο μισό του μονοπατιού θεωρείται ασταθές γι’ αυτό και σταματά στα 900 μέτρα.

Πάρκο ψυχαγωγίας Pripyat (Ουκρανία)

Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εγκαταλελειμμένα θεματικά πάρκα στον κόσμο. Το πάρκο ψυχαγωγίας της Pripyat άρχισε να λειτουργεί την 1η Μαΐου 1986, αλλά στη συνέχεια κάτι τρομερό συνέβη μετά από έναν μόλις μήνα λειτουργίας.

Source: History Daily

Στις 26 Απριλίου 1986, συνέβη το Τσερνομπίλ. Οι κάτοικοι έπρεπε να εκκενώσουν την περιοχή και αυτό το θεματικό πάρκο είναι μία από τις πολλές κατασκευές που έμειναν παγωμένες στο χρόνο, εγκαταλελειμμένες. Αυτή η διάσημη ρόδα λούνα παρκ είναι ένα διάσημο μνημείο του τρομερού ατυχήματος.

Ξενοδοχείο del Salto (Κολομβία)

Αυτό ήταν κάποτε ένα μαγευτικό ξενοδοχείο που βρίσκονταν στην άκρη ενός βράχου με όμορφη θέα σε έναν πανέμορφο καταρράκτη και τα βουνά της Κολομβίας. Από τότε που εγκαταλείφθηκε, φημολογείται ότι είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα σημεία της χώρας.

Source: History Daily

Οι ημέρες δόξας του Hotel del Salto τελείωσαν όταν ήρθε η Μεγάλη Ύφεση – αντιμετώπιζαν από τότε οικονομικά προβλήματα. Ο ποταμός Μπογκοτά που βρίσκεται κοντά μολύνθηκε επίσης με βιομηχανικά απόβλητα, τα οποία σταμάτησαν τη συνεχή ροή επισκεπτών και πελατών στο ξενοδοχείο.

Εξοχικό Kerry Way (Ιρλανδία)

Το Kerry Way είναι ένα διάσημο μονοπάτι πεζοπορίας μεγάλου μήκους, το οποίο βρίσκεται στην κομητεία Kerry της Ιρλανδίας. Το κυκλικό μονοπάτι έχει μήκος 133 μίλια και συνήθως χρειάζονται εννέα ημέρες για να το περπατήσει κάποιος. Πρέπει να είστε σε καλή κατάσταση αν θέλετε να προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε αυτή την διαδρομή.

Source: History Daily

Στην πορεία του Kerry Way, θα εντοπίσετε αυτό το εγκαταλελειμμένο εξοχικό σπίτι. Είναι δύσκολο να το χάσετε, καθώς ο τρόπος με τον οποίο η φύση το έχει καταλάβει πλήρως είναι πολύ εντυπωσιακός. Θα σας κάνει να αναρωτιέστε πώς αυτά τα δέντρα μπόρεσαν να αναπτυχθούν μέσα από το χτίσμα.

Σιδηροδρομική σήραγγα Helensburgh (Αυστραλία)

Αυτή η παλιά και εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική σήραγγα θεωρείται μία από τις πιο όμορφες εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες του κόσμου. Χτίστηκε τη δεκαετία του 1880 και εγκαταλείφθηκε το 1920 όταν δημιουργήθηκε μια νέα διπλή λωρίδα για τις ατμομηχανές σε διαφορετικό σημείο.

Source: History Daily

Πριν, οι επισκέπτες μπορούσαν για ένα διάστημα να εισέλθουν και να περιηγηθούν στη σήραγγα. Ήταν αρκετά διάσημο επειδή στη σήρραγκα εγκαταστάθηκαν πυγολαμπίδες, οι οποίες φώτισαν τα σκοτεινά μέρη της σήραγγας. Τώρα, η σήραγγα έχει βανδαλιστεί, οπότε οι επισκέπτες αποθαρρύνονται από το να την επισκεφθούν.

Φωλιά του χελιδονιού (Ουκρανία)

Πρόκειται για ένα διάσημο νεογοτθικό κάστρο που κατασκευάστηκε στην κορυφή του βράχου Aurora. Το κάστρο έχει θέα στο ακρωτήριο Ai-Todor και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στη χερσόνησο της Κριμαίας. Στην πραγματικότητα, αποτελεί το σύμβολο της νότιας ακτογραμμής της Κριμαίας.

Source: History Daily

Όμως το 1927, ένας τεράστιος σεισμός συγκλόνισε την περιοχή. Αν και το κάστρο δεν υπέστη ζημιές, ο βράχος στον οποίο βρίσκεται ανέπτυξε μια τεράστια ρωγμή. Έπρεπε να το κλείσουν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας σε περίπτωση που ο γκρεμός καταρρεύσει λόγω της ρωγμής.

Villa Zanelli (Ιταλία)

Αυτή η μοναδική και περίεργη βίλα βρίσκεται σε μια παραλία λίγο έξω από τη Σαβόνα της Ιταλίας. Χτίστηκε το 1907 για έναν καπετάνιο ονόματι Nicolo Zanelli. Αυτός και η οικογένειά του έζησαν εκεί μέχρι το 1933.

Source: History Daily

Η βίλα πωλήθηκε στο δήμο του Μιλάνου. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, μετατράπηκε σε νοσοκομείο. Αργότερα έγινε καρδιολογικό κέντρο. Το 1998, η οροφή κατέρρευσε. Έχει εγκαταλειφθεί και από τότε έχει λεηλατηθεί.

Το τελευταίο σπίτι (ΗΠΑ)

Το 1910, το νησί Holland θεωρούνταν το πιο πυκνοκατοικημένο νησί στον κόλπο Chesapeake. Το νησί είχε σπίτια, καταστήματα, σχολείο και εκκλησία. Αλλά στη συνέχεια, το νησί Holland άρχισε να έχει πρόβλημα διάβρωσης που άρχισε να “τρώει” τη γη.

Source: History Daily

Έγιναν προσπάθειες να βυθιστούν πλοία ή να κατασκευαστούν πέτρινα τείχη, όμως τίποτα δεν λειτούργησε. Όταν μια τροπική καταιγίδα χτύπησε το νησί και προκάλεσε πολλές ζημιές, οι περισσότεροι κάτοικοι γκρέμισαν τα σπίτια τους και μετακινήθηκαν στην ενδοχώρα. Αυτό είναι το τελευταίο και μοναδικό σπίτι που απομένει στο νησί.

Ρόδα Ferris (Ιαπωνία)

Αυτή η ρόδα λούνα παρκ αποτελεί μέρος του Kejonuma Leisure Land, ενός εγκαταλελειμμένου θεματικού πάρκου στο Ōsaki της Ιαπωνίας. Είναι μια διάσημη εγκαταλελειμμένη τοποθεσία για τους αστικούς εξερευνητές, χάρη σε αυτή την παράξενα όμορφη και σκουριασμένη ρόδα λούνα παρκ.

Source: History Daily

Αυτό το θεματικό πάρκο χτίστηκε το 1979. Αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του το 2000 λόγω έλλειψης πελατών. Αυτό προκλήθηκε από το άνοιγμα της Disneyland Tokyo και των Universal Studios Japan. Ο ιδιοκτήτης εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ακίνητο για το ζεστό νερό του.

Εκκλησία (Ινδονησία)

Το ηφαίστειο στο βουνό Sinabung του Karo της Ινδονησίας είναι ένα ενεργό ηφαίστειο που παρουσίασε πολλές εκρήξεις τα τελευταία χρόνια. Στη φωτογραφία βλέπετε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία στην περιοχή κατά τη διάρκεια μιας έκρηξης. Μπορείτε να δείτε ότι ο ουρανός είναι γεμάτος στάχτη και καπνό.

Source: History Daily

Οι συχνές εκρήξεις του όρους Sinabung ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή. Η ζωή στις πλαγιές ενός ενεργού ηφαιστείου έχει αποδειχθεί επικίνδυνη ιστορικά.

Νεκροταφείο αυτοκινήτων Chatillon (Βέλγιο)

Στο μικρό χωριό Chatillon, στο νότιο Βέλγιο, πολλά αυτοκίνητα αφέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους στην κορυφή ενός λόφου. Το σημείο αυτό αργότερα έγινε γνωστό ως νεκροταφείο αυτοκινήτων Chatillon. Τα αυτοκίνητα κάποτε ανήκαν σε Αμερικανούς στρατιώτες.

Source: History Daily

Οι στρατιώτες αγόρασαν αυτά τα αυτοκίνητα ενώ βρίσκονταν στο Βέλγιο κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν τελείωσε ο πόλεμος, διαπίστωσαν ότι ήταν πολύ ακριβό να στείλουν τα αυτοκίνητά τους πίσω στις ΗΠΑ. Αποφάσισαν να τα αφήσουν πίσω, στην κορυφή ενός λόφου.

Εξοχικό στο δάσος (Ιρλανδία)

Σε ένα όμορφο κίτρινο δάσος κοντά στο Stradbally της Ιρλανδίας, υπάρχει ένα μικρό εξοχικό σπίτι που χτίστηκε περίπου το 1900. Πέρασαν πολλά χρόνια, αλλά η εκπληκτική μπλε οροφή του εξακολουθεί να τραβάει τα βλέμματα των πεζοπόρων.

Source: History Daily

Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, το εξοχικό σπίτι κατασκευάστηκε από πέτρα, οπότε είναι ακόμα σε αρκετά καλή κατάσταση. Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη ή γιατί οι ιδιοκτήτες το εγκατέλειψαν. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην περιοχή.

Nara Dreamland (Ιαπωνία)

Αυτό το θεματικό πάρκο δημιουργήθηκε ως ένα αντίγραφο της Disneyland. Όμως χρησιμοποίησαν τους λιγότερο δημοφιλείς χαρακτήρες της Disney λόγω οικονομικών προβλημάτων. Τελικά, το θεματικό πάρκο αναγκάστηκε να κλείσει επειδή αντιμετώπιζε σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Source: History Daily

Αυτό είναι μόνο ένα από τα τρενάκια του λούνα παρκ στο εγκαταλελειμμένο θεματικό πάρκο, και το όνομά του είναι Screw Coaster. Η Nara Dreamland έπρεπε να κατεδαφιστεί, αλλά το συγκεκριμένο τρενάκι εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και σήμερα, αν και έχει σκουριάσει εντελώς.

Ναυάγιο βρετανικού πολεμικού πλοίου (Καναδάς)

Το ναυάγιο αυτό είναι ό,τι έχει απομείνει από το H.M.S. Ontario, ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο που βυθίστηκε και είχε χαθεί το 1780. Ο Jim Kennard συνεργάστηκε με τον Dan Scoville, ψάχνοντας για βυθισμένα σκάφη και κατάφεραν να βρουν αυτό το πλοίο.

Source: History Daily

Το H.M.S. Ontario θεωρείται το παλαιότερο πλοίο του βρετανικού πολεμικού ναυτικού που βρέθηκε στις Μεγάλες Λίμνες του Οντάριο. Όταν ανακαλύφθηκε το 2008, το πλοίο ήταν ως επί το πλείστον άθικτο. Πιστεύεται ότι το πλοίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης καταιγίδας και πήρε μαζί του τη ζωή 130 ανδρών.

Έπαυλη Gentzrode (Γερμανία)

Αυτό το αρχοντικό βρίσκεται στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας και φημολογείται ότι είναι καταραμένο λόγω της ιστορίας του. Το αρχοντικό που μοιάζει με κάστρο χτίστηκε το 1877, αλλά αποδείχθηκε ακριβό και προκάλεσε την πτώχευση της οικογένειας του ιδιοκτήτη.

Source: History Daily

Από τότε, το αρχοντικό πέρασε από τα χέρια πολλών ιδιοκτητών – οι περισσότεροι από τους οποίους το κατείχαν μόνο για ένα χρόνο ή λιγότερο πριν το πουλήσουν πάλι. Μετά την κατάληψη του Gentzrode από τους Ναζί, τελικά εγκαταλείφθηκε και έγινε ερείπιο.

Παντοπωλείο (Ιαπωνία)

Εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια, αυτό το παντοπωλείο έχει μετατραπεί σε σπίτι για πολλές αράχνες. Μπορείτε ακόμα να βρείτε προϊόντα παντού. Αυτό συμβαίνει να είναι μόνο μία από τις πολλές επιχειρήσεις και σπίτια που εγκαταλείφθηκαν στην πόλη της Φουκουσίμα.

Source: History Daily

Τον Μάρτιο του 2011, ένας σεισμός και ένα τσουνάμι έπληξαν τη Φουκουσίμα. Ο σεισμός κατέστρεψε τον πυρηνικό σταθμό και προκάλεσε διαρροή ραδιενέργειας αναγκάζοντας ολόκληρη την εκκένωση της Φουκουσίμα. Σήμερα, η Φουκουσίμα είναι μια πόλη-φάντασμα.

Six Flags (ΗΠΑ)

Στη Νέα Ορλεάνη, υπάρχει το εγκαταλελειμμένο θεματικό πάρκο Six Flags που στέκεται ως υπενθύμιση της μοιραίας ημέρας που ο τυφώνας Κατρίνα έπληξε την περιοχή. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο τυφώνας Κατρίνα ήταν μία από τις χειρότερες καταιγίδες που έπληξαν τις ΗΠΑ.

Source: History Daily

Τέθηκε το ζήτημα αν το θεματικό πάρκο πρέπει να ανακατασκευαστεί ή αν θα πρέπει να κάνουν κάτι άλλο με το ακίνητο. Υπάρχουν ακόμα πολλές περιοχές στη Νέα Ορλεάνη που έχουν παραμείνει κενές και εγκαταλελειμμένες λόγω του τυφώνα.

Ορυχείο Mir diamond (Ρωσία)

Στο Mirny της Ρωσίας, μπορείτε να βρείτε μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές τρύπες στον κόσμο. Το μεταλλείο θεωρείται σημαντικό λόγω του αριθμού των διαμαντιών που έχουν βρεθεί εκεί από το 1957.

Source: History Daily

Το ορυχείο έκλεισε προσωρινά το 2004. Όταν άνοιξε ξανά το 2009, αναμενόταν να λειτουργήσει για τα επόμενα 50 χρόνια. Ωστόσο, το 2017, μία πλυμμήρα στο ορυχείο παγίδευσε πάνω από 140 ανθρακωρύχους. Έπειτα έκλεισε οριστικά και έχει εγκαταλειφθεί.

Ψαροκαλύβα (Γερμανία)

Στο Εθνικό Πάρκο Berchtesgaden, μια εγκαταλελειμμένη καλύβα ψαρέματος βρίσκεται μέσα στη λίμνη Obersee. Η καλύβα βρίσκεται στο νερό στη μέση μιας ορεινής περιοχής, καθιστώντας και αποτελεί ένα πολύ όμορφο θέαμα.

Source: History Daily

Δεν μπορούν να βρεθούν πληροφορίες σχετικά με το ποιοι ήταν οι αρχικοί ιδιοκτήτες. Όταν ανακαλύφθηκε στην περιοχή, ήταν εντελώς ερειπωμένο. Είναι πολύ πιθανό ότι η καλύβα ψαρέματος χρησιμοποιήθηκε κάποτε από ψαράδες που ήθελαν να απομονωθούν.

Έπαυλη Pencho Semov (Βουλγαρία)

Γνωστός και ως “Βούλγαρος Rockefeller,” ο Pencho Semov είναι γνωστός ως ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της Βουλγαρίας. Από ένα φτωχό αγόρι έγινε δισεκατομμυριούχος μέσα από επενδύσεις και τις επιχειρήσεις του. Στην κατοχή του διαθέτει πολλά ακίνητα – συμπεριλαμβανομένου αυτού του αρχοντικού.

Source: History Daily

Πριν από το θάνατό του, ήθελε το αρχοντικό του να γίνει οίκος ευγηρίας. Δυστυχώς, οι τελευταίες επιθυμίες του δεν πραγματοποιήθηκαν. Το αρχοντικό χρησιμοποιήθηκε ως θάλαμος για περιπτώσεις μολυσματικής φυματίωσης. Εγκαταλείφθηκε μετά από αυτό.

Σπίτια με θόλους (ΗΠΑ)

Το 1980, ο Bob Lee, ένας συνταξιούχος παραγωγός πετρελαίου, έχτισε μια σειρά από θολωτά σπίτια στην ακτή της νοτιοδυτικής Φλόριντα. Κάποτε ήταν όμορφα και ήταν αυτοσυντηρούμενα μέσω της ηλιακής ενέργειας. Το 2005, τα σπίτια πωλήθηκαν στον John Tosto.

Source: Historic Daily

Δυστυχώς, ο τυφώνας Wilma συνέβη και προκάλεσε τεράστια καταστροφή στα σπίτια αυτά, καθώς ο τυφώνας παρέσυρε επίσης μέρος της ακτογραμμής. Σήμερα, τα σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς και τα παρασέρνει η θάλασσα. Είναι προσβάσιμα μόνο με βάρκα.

Pavilionul de Bai (Ρουμανία)

Αυτό το σπίτι και πρώην σανατόριο χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1900. Το κτίριο χτίστηκε σε ένα μοναδικό σχήμα Ε. Είναι γνωστό για τις πολλά περιστατικά που θεράπευσε επιτυχώς.

Source: History Daily

Όταν ο κομμουνισμός χτύπησε τη Ρουμανία, ο τουρισμός τελικά σταμάτησε και αυτό είχε σημαντικό αντίκτυπο στην περιοχή. Σήμερα, η πόλη φαίνεται να αναπτύσσεται και πάλι και οι ντόπιοι ελπίζουν ότι αυτό το κάποτε υπέροχο κτίριο θα μπορέσει να αποκατασταθεί.

Ναυάγιο κατασκοπευτικού πλοίου (Ερυθρά Θάλασσα)

Η Ερυθρά Θάλασσα φιλοξενεί πολλά ναυάγια, αλλά αυτό ξεχωρίζει λόγω του τι ανακαλύφθηκε μέσα σε αυτό. Αυτό το ρωσικό ναυάγιο πιστεύεται ότι είναι μια αλιευτική μηχανότρατα με το όνομα “Khanka” και ανακαλύφθηκε το 1988.

Source: History Daily

Όταν ανακαλύφθηκε το ναυάγιο, υπήρχαν πολλές ηλεκτρονικές συσκευές, εξοπλισμός επικοινωνίας και μπαταρίες στο πλοίο. Το Khanka ήταν ένα ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο που χρησιμοποιήθηκε για παρακολούθηση και επικοινωνία.

Κάστρο (Ιταλία)

Η Ιταλία διαθέτει τεράστιο εγκαταλελειμμένων κάστρων. Στην πραγματικότητα, πωλούνται σε πολύ φθηνή τιμή με την προϋπόθεση ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα τα ανακαινίσει. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κάστρα που έχουν ήδη αναπαλαιωθεί.

Source: History Daily

Κάθε κάστρο διαθέτει κάποιο μοναδικό χαρακτηριστικό, όπως έργα τέχνης στις οροφές και τους τοίχους, σχεδιαγράμματα, δωμάτια, μπουντρούμια, σκάλες και μυστικά περάσματα. Εδώ βλέπετε το εσωτερικό ενός από τα εγκαταλελειμμένα κάστρα που αναζητούν νέο ιδιοκτήτη.

Πύργος ψύξης IM (Βέλγιο)

Ο πύργος ψύξης IM ήταν ο μεγαλύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στο Βέλγιο. Χτισμένος το 1921, αργότερα έγινε η κύρια πηγή ενέργειας για το Charleroi και ήταν σε θέση να δροσίσει 480.000 γαλόνια νερού ανά λεπτό.

Source: History Daily

Έπειτα, διαπιστώθηκε ότι το εργοστάσιο ήταν υπεύθυνο για το 10% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα. Η Greenpeace άρχισε να διαμαρτύρεται με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Το εργοστάσιο έκλεισε τελικά το 2007.

Κρατικό θέατρο του νοσοκομείου Norwich (ΗΠΑ)

Αν ψάχνετε για κάτι πολύ ανατριχιαστικό, το εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο Norwich State στο Κονέκτικατ είναι υπέροχη επιλογή για να το εξερευνήσετε. Αυτό το νοσοκομείο που άνοιξε το 1904 ήταν γνωστό ότι θεράπευε ψυχικά ασταθείς και παράφρονες ασθενείς.

Source: History Daily

Το νοσοκομείο είχε πραγματικά μια κακή και τρομακτική φήμη για την ανήθικη μεταχείριση και συμπεριφορά από το προσωπικό. Υπήρξαν επίσης αναφορές για δολοφονίες και αυτοκτονίες που συνέβησαν εντός των τειχών του. Το νοσοκομείο έπρεπε να κλείσει το 1996 και εγκαταλείφθηκε από τότε.

Ο Χριστός της Αβύσσου (Ιταλία)

Στα βάθη του ιταλικού πελάγους, μπορείτε να βρείτε τον Χριστό της Αβύσσου. Αυτό το πρωτότυπο χάλκινο άγαλμα είναι μια αναπαράσταση του Ιησού Χριστού που μοιάζει πολύ ειρηνικός κοιτάζοντας προς τους ουρανούς.

Source: History Daily

Τεχνικά, αυτό το άγαλμα εγκαταλείφθηκε στα βάθη της θάλασσας επίτηδες. Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στη θάλασσα το 1954. Αφαιρέθηκε το 2003 για να αποκατασταθεί και επέστρεψε στη θέση του το επόμενο έτος.

Σταθμός τρένων του Μίσιγκαν (ΗΠΑ)

Αυτός ο σιδηροδρομικός σταθμός χτίστηκε το 1913. Στην αρχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, περισσότερα από 200 τρένα έφευγαν καθημερινά από αυτόν τον σταθμό. Μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο σταθμός συνέχισε να χρησιμοποιείται από τον στρατό. Το 1988, έκλεισε εντελώς, καθώς οι άνθρωποι προτιμούσαν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης.

Source: History Daily

Μετά το οριστικό κλείσιμου του στρατού, έπεσε θύμα βανδαλισμού. Το κτίριο ερειπώθηκε, έσπασαν όλα τα παράθυρα, άνθρωποι ξεκίνησαν καταλήψεις και το υπόγειο πλυμμήρισε από τις βροχές.