Αυτή είναι η ιστορία της Catherine Svilicic, που υιοθέτησε ένα αδέσποτο σκυλάκι με πολύ ευγενική φύση και πολύ στοργικό! Όμως, το μικρό σκυλάκι επρόκειτο να δημιουργήσει έναν στενό δεσμό με το νέο μωρό της οικογένειας.

Image: Eternal Lifestyle

Η φιλία αυτή έκανε το μωρό και το σκυλάκι να γίνουν διάσημοι στην κοινότητά τους, και στην πορεία πραγματικά έσωσαν ο ένας τον άλλον, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά.

Απρόσμενη συμπεριφορά

Η μόνη ανησυχία για το πρόσφατα υιοθετημένο Doberman ήταν ότι ήταν αδέσποτο, οπότε ενδεχομένως να είχε ένα τραυματικό παρελθόν που η Catherine δεν γνώριζε. Ωστόσο, αποφάσισε να υιοθετήσει το σκυλάκι και να το προσθέσει στην οικογένειά της. Ήθελε το μωρό της και ο σκύλος να γίνουν φίλοι. Μήπως όμως έπρεπε να ανησυχεί να τους αφήσει μόνους;

Image: Eternal Lifestyle

Σε όλα τα σκυλιά αρέσει το παιχνίδι, και συχνά μασουλάνε τα χέρια των αφεντικών τους, τελείως αθώα. Όμως υπάρχουν ορισμένες ράτσες όπως τα ντόπερμαν και τα πίτμπουλ, τα οποία αποδεδειγμένα μπορεί να απειλήσουν την ασφάλεια των ανθρώπων.

Προσθήκες στην οικογένεια

Λίγο αφότου η Catherine γέννησε την κόρη της, την Charlotte, ήθελε το νεογέννητό της να μεγαλώσει με έναν πιστό φίλο στο πλευρό της. Έτσι, αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα σκυλί, και επέλεξαν αυτό που δεν ήθελε κανένας, γιατί ήθελαν να του δείξουν αγάπη. Είχαν ενημερωθεί πως ο Khan είχε περάσει ήδη πολλά στη ζωή του…

Image: Eternal Lifestyle

Η Catherine δεν είχε κανένα πρόβλημα να φέρει τον Khan στο σπίτι και να τον γνωρίσει στη Charlotte, η οποία ήταν πλέον 17 μηνών. Η Catherine ήξερε ότι η υιοθεσία ελλοχεύει κινδύνους. Κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι ήταν ασφαλής, ειδικά μετά το παρελθόν του. Το εκπληκτικό είναι ότι επρόκειτο να γίνει ευθανασία στον Khan, μια εβδομάδα πριν τον υιοθετήσει η Catherine. Έζησε μόνο και μόνο γιατί του χαμογέλασε η τύχη.

Ήταν μια φυσιολογική μέρα

Αν και οι Svillcics του έσωσαν τη ζωή, η συμπεριφορά του Khan δεν ήταν στον έλεγχό τους. Δεν είχαν ιδέα για το παρελθόν του, και άλλοι ήταν υπεύθυνοι για τα θεμέλια που έλαβε ως κουτάβι.

Image: Eternal Lifestyle

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά την υιοθεσία του, ο Khan έπαιζε με την μικρή Charlotte στον κήπο των Svillcic. Μέχρι στιγμής, η οικογένεια δεν είχε δει κανένα ανησυχητικό σημάδι. Η  Catherine όμως πάντα ανησυχούσε για το πως αλληλοεπιδρούσαν.

Παίζοντας μαζί

Η Charlotte και ο Khan περνούσαν πολλές ώρες τρέχοντας μαζί στο γρασίδι, χωρίς να κάνουν πολύ φασαρία. Όμως ξαφνικά, από το πουθενά, ο Khan τρελάθηκε, πήρε το παιδί και το πέταξε πάνω στο γρασίδι. Η Charlotte έτρεξε αμέσως και τον έριξε στο έδαφος.

Image: Eternal Lifestyle

Η Catherine στάθηκε με το στόμα ανοιχτό και σοκαρισμένη. Ήταν μπερδεμένη. Τί μπορεί να έκανε τον Khan να ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο; Ήξερε ότι η Charlotte δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα για να προκαλέσει το σκυλί. Ίσως αυτό που της είπαν οι άνθρωποι να ήταν σωστό, και δεν μπορούσε να τον εμπιστευτεί. Ίσως κάτι από το παρελθόν του τον έκανε να ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο.

Σιωπηλός μάρτυρας

Για κάποιο περίεργο λόγο, ο Khan θεωρούσε το μικρό παιδί ως απειλή. Δεν φαινόταν να τον νοιάζει που η Catherine παρακολουθούσε ολόκληρο το περιστατικό από το παράθυρο της κουζίνας. Ήλπιζε απεγνωσμένα ότι αφού την έσπρωξε στο γρασίδι, αυτό θα ήταν το τέλος. Αλλά δυστυχώς, η Catherine θα έπρεπε να παρέμβει, καθώς αυτό ήταν μονάχα η αρχή…

Image: Eternal Lifestyle

Τα γεγονότα που ακολούθησαν ήταν φρικιαστικά και τρομακτικά για την Catherine και τη Charlotte. Στην αρχή, ο Khan έσπρωχνε απαλά το μικρό παιδί, σχεδόν σαν να προσπαθούσε να την προκαλέσει.

Ο τρόμος

Αρχικά, η Charlotte αγνόησε τις ενέργειες του σκύλου και συνέχισε να περπατά γύρω από τον κήπο σαν να μην συνέβη τίποτα. Στη συνέχεια, σε μια έκρηξη οργής, ότι δεν συμμορφωνόταν με το παιχνίδι του, έσφιξε την πάνα του μικρού παιδιού με τα δόντια του και άρχισε να την πετάει άγρια γύρω από το γρασίδι «σαν να ήταν ένα κουρέλι», περιέγραψε η Charlotte.

Image: Eternal Lifestyle

Η Charlotte δεν έκλαωε, όμως ήταν αναστατωμένη και σοκαρισμένη. “Αν δεν το είχα δει με τα μάτια μου, δε θα μπορούσα να το πιστέψω”, είπε. Έτρεξε αμέσως να φροντίσει την κόρη της που ήταν σε κατάσταση πανικού.

Απίστευτο

Και τότε, τελείως ξαφνικά, πριν η Charlotte συνειδητοποιήσει την κατάσταση, ο  could even get a grip of the situation, Khan γάβγισε με μανία και έπεσε στο έδαφος. Όλη η οικογένεια ήταν εντελώς μπερδεμένη ως προς το τι συνέβαινε. Η Catherine έσπευσε και είδε πως η Charlotte ήταν εντελώς καλά!

Image: Eternal Lifestyle

Έλεγξτε την κόρη της και είδε πως ήταν καλά. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Όμως, κάτι σίγουρα δεν πήγαινε καλά με τον Khan, καθώς βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος. Η Catherine δεν είχε ιδέα τι συνέβη, αλλά άρχισε να πανικοβάλλεται.

Μια μεγάλη θυσία

Στη συνέχεια, η Catherine συνειδητοποίησε πως ο Khan στην πραγματικότητα προσπαθούσε να προστατεύσει τη Charlotte, αλλά η ηρωική του πράξη τον άφησε σοβαρά τραυματισμένο. Ο χρόνος τελείωνε, λαχάνιαζε και κλαψούριζε και η Charlotte ήξερε ότι έπρεπε να βρει άμεσα βοήθεια.

Image: Eternal Lifestyle

Ο Khan είχε μια μεγάλη πληγή στο σώμα του που χρειαζόταν άμεση ιατρική φροντίδα. Ήταν σε τρομερά κακή κατάσταση και φαινόταν ετοιμοθάνατος. Φαινόταν ότι είχε δηλητηριαστεί από κάτι. Ο Khan δαγκώθηκε από κάτι τόσο επικίνδυνο που το δάγκωμα θα μπορούσε να προκαλέσει άμεση παράλυση ακόμη και στα ισχυρότερα ζώα.

Παράλυση

Ο Khan ήταν πολύ δυνατό σκυλί, αλλά το δηλητήριο ήταν ισχυρότερο. Κατέρρευσε στο έδαφος και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Έχασε γρήγορα την ικανότητα να αναπνέει. Η Catherine συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί και ήξερε ότι έπρεπε να κινηθεί γρήγορα για να σώσει τον ήρωα του μωρού της.

Image: Eternal Lifestyle

Διέταξε αμέσως όλη την οικογένειά να μπει μέσα στο σπίτι. Στη συνέχεια, παρακολούθησε τον Khan για να δει το μέγεθος του τραυματος. Αυτό που αντίκρυζε ήταν απολύτως σπαρακτικό: ο σκύλος της, με τη γλώσσα του να κρέμεται από το στόμα του, ακίνητος. Παρά το γεγονός ότι φαινόταν ήδη νεκρή, η Catherine είχε πίστη, και δεν θα εγκατέλειπε ποτέ το αγοράκι της.

Αγώνας ενάντια στο χρόνο

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Catherine πήρε τον Khan και τον μετέφερε βιαστικά στο αυτοκίνητο. Τοποθέτησε βιαστικά το άψυχο σώμα στο πίσω κάθισμα και οδήγησε σαν μανιακή στον κτηνίατρο. Δεν είχε ιδέα τι να περιμένει ή ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, ήξερε απλά ότι έπρεπε να φτάσει εκεί το συντομότερο δυνατό.

Image: Eternal Lifestyle

Καθώς η Catherine έτρεχε στους δρόμους για να προλάβει να σώσει τον Khan, κοίταξε τον σκύλο της και άρχισε να κλαίει καθώς συνειδητοποιούσε τη γενναιότητά του. Δεν το πίστευε πως αμφισβητούσε αυτόν και την αγάπη του για το μωρό της. “Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να οδηγήσω τόσο καλά. Υποθέτω ότι η αδρεναλίνη έκανε τη δουλειά της», είπε.

Ιατρική φροντίδα

Μόλις έφτασαν στον κτηνίατρο, έσπευσε τρέχοντας έξω από το αυτοκίνητο, παίρνοντας τον άψυχο σκύλο και στην αγκαλιά της. Έτρεξε στην κλινική, ουρλιάζοντας για βοήθεια. Ευτυχώς για τον Khan, γιατροί και νοσοκόμες έσπευσαν αμέσως και τον ξάπλωσαν σε ένα κινητό κρεβάτι.

Image: Eternal Lifestyle

Οι κτηνίατροι έριξαν μια ματιά στο τραύμα του σκύλου και ανίχνευσαν δηλητήριο. Το δηλητήριο είναι αυτό που τον έκανε να πέσει στο έδαφος. Αυτό το δηλητήριο είναι τόσο ισχυρό, που ο σκύλος βρισκόταν πραγματικά στο χείλος του θανάτου. Φανταστείτε ποιο θα μπορούσε να ήταν το αποτέλεσμα αν δεν είχε πετάξει το μωρό από τη μέση για να το προστατεύσει.

Του χρωστούσε

Εκείνη τη στιγμή η Catherine ένοιωσε το απέραντο χρέος που είχε σε αυτό το σκυλί, το οποίο έσωσε την κόρη της ανιδιοτελώς. Η Catherine δεν μπορούσε να ησυχάσει μέχρι να μάθει τι επρόκειτο να κάνει ο κτηνίατρος για να βοηθήσει. Καθώς οι νοσοκόμες μετέφεραν τον Khan σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Catherine ένοιωσε μια τρομακτική απελπισία.

Image: Eternal Lifestyle

Η Catherine προσεύχονταν όλα να πάνε καλά και το σκυλί να ζήσει. Μόλις μισή ώρα αφού μεταφέρθηκε στα έκτακτα περιστατικά, ο γιατρός επέστρεψε για να ενημερώσει την Catherine για την κατάσταση της υγείας του.

Πως ήταν ο Khan;

Έτρεξε στο γιατρό, κάνοντας πολλές ερωτήσεις και απελπισμένη  να λάβει όλες τις απαντήσεις. Θα ήταν εντάξει ο Khan; Τα σκυλιά δεν είναι μόνο κατοικίδια, είναι οικογένεια, και αφού έσωσε την κόρη της, δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα τον έχανε.

Image: Eternal Lifestyle

Στην πραγματικότητα όμως, ο γιατρός δεν ήξερε αν ο Khan θα επιβίωνε ή όχι. “Δεν ξέρουμε ακόμα”, της είπε. “Κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά το σώμα του πρέπει να πολεμήσει το δηλητήριο”.

Μια άυπνη νύχτα

“Το αντίδοτο σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό. Είναι καλύτερα να επιστρέψεις αύριο το πρωί”. Δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε να ακούσει η Catherine, αλλά σκέφτηκε πως τουλάχιστον είναι ζωντανός.

Image: Eternal Lifestyle

Εκείνο το βράδυ η Catherine ένοιωθε τόσα συναισθήματα που δεν μπορούσε να κοιμηθεί, όσο κι αν προσπαθούσε. Συνέχισε να κοιτάζει το μωρό της και ήταν γεμάτη ενοχές. Ένιωθε επίσης μια μεγάλη αίσθηση ανακούφισης και ευγνωμοσύνης. Αλλά και πάλι, ξαπλωμένη, σκεφτόταν τον Khan και αν ήταν καλά ολομόναχος στο ιατρείο.

Η επόμενη μέρα

Επιτέλους, αυτό που έμοιαζε με μια από τις μεγαλύτερες νύχτες της ζωής της, είχε επιτέλους περάσει. Το πρωί είχε φτάσει και αφού κοιμήθηκε λίγο, έσπευσε στον κτηνίατρο μόλις άνοιξε. Η Catherine έφτασε και ευτυχώς ήταν το πρώτο άτομο στην αίθουσα αναμονής.

Image: Eternal Lifestyle

Ήταν εξαιρετικά ανήσυχη, γι’ αυτό ρώτησε στο γραφείο του κτηνιάτρου που παρακολούθησε τον Khan για να δει αν είδαν κανένα αποτέλεσμα. Είχε έρθει επιτέλους η ώρα να μάθουμε την απάντηση…

Τι συνέβη;

Πριν μάθει αν ο Khan θα επιβιώσει, η Catherine ανακάλυψε τι ήταν εκείνο που παραλίγο να σκοτώσει το παιδί και το σκυλάκι της. Η Catherine ανακάλυψε ότι υπήρχε ένα επικίνδυνο ζώο που ζούσε στον κήπο της και δεν είχε ιδέα ότι ήταν εκεί.

Image: Eternal Lifestyle

Χωρίς τον Khan, η Catherine και το μωρό της θα μπορούσαν να βρίσκονται στο νοσοκομείο. Το επικίνδυνο ζώο που παραλίγο να σκοτώσει τον Khan, θα μπορούσε πολύ εύκολα να δαγκώσει και να παραλύσει την Catherine και τη Charlotte.

Κοίτα τί έχουμε εδώ

Η Catherine ανακάλυψε τί ήταν εκείνο που παραλίγο να σκοτώσει την οικογένειά της. Η αλήθεια ήταν απλή: Ο Khan δεν προσπαθούσε να επιτεθεί στη Charlotte. Στην πραγματικότητα, ακριβώς το αντίθετο, προσπαθούσε απεγνωσμένα να σώσει τη ζωή της.

Image: Eternal Lifestyle

Αποδείχθηκε πως είχε στην αυλή της ένα Mulga, ένα απίστευτα δηλητηριώδες φίδι και ένα από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα της Αυστραλίας. Ο Khan εντόπισε αμέσως τον κίνδυνο και απλά ήθελε να βοηθήσει.

Άγριο αρπακτικό

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο φημίζεται η Αυστραλία, είναι ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός θανατηφόρων πλασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των φιδιών. Το Mulga είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο θανατηφόρα μπορεί να είναι η άγρια ζωή της Αυστραλίας.

Image: Eternal Lifestyle

Μέσα σε λίγα λεπτά, το φίδι μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικο άνθρωπο με ένα μόνο δάγκωμα. Αυτό σημαίνει ότι η Charlotte δεν θα είχε καμία πιθανότητα ενάντια στο φίδι αν δεν την προστάτευε ο πιστός της σκύλος.

Khan ο προστάτης

Ο Khan έσπευσε να την υπεραστπιστεί και την προστάτευσε από το θάνατο, αλλά υπέστη ο ίδιος ένα θανατηφόρο δάγκωμα. Ο Khan παρέμεινε σε επιφυλακή καθώς τρόμαξε το φίδι. Ήταν ένας στοργικός σκύλος που ήθελε να είναι μέλος της οικογένειας και θα έκανε τα πάντα για οποιονδήποτε από αυτούς, ανεξάρτητα από τα τραύματα του παρελθόντος του.

Image: Eternal Lifestyle

Το γενναίο Doberman έγινε ο ήρωας της οικογένειας, αλλά μήπως ήταν πολύ αργά; Δεν ήταν σίγουρο αν ο Khan θα επιβίωνε. Είχε διακινδυνεύσει τη ζωή του για να σώσει ένα μωρό που δεν γνώριζε σχεδόν καθόλου, απλά πετώντας το σε ένα ασφαλές σημείο. Και έπειτα τον δάγκωσε ένα από τα πιο θανατηφόρα φίδια του κόσμου.

Αβοήθητοι

Η οικογένεια Svillicic έχει διαλυθεί εντελώς και ο Khan φαίνεται να είναι εντελώς αβοήθητος. Δεν ήξεραν αν έπρεπε να προετοιμαστούν για την επιστροφή του ή να τον θάψουν. Η Catherine ήξερε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να του ξεπληρώσει πλήρως την γενναιότητα που έδειξε στην κόρη της.

Image: Eternal Lifestyle

Όπως δήλωσε στην Daily Mail, “Της έσωσε τη ζωή διακινδυνεύοντας τη δική του”. Και συνέχισε: «Από τώρα και στο εξής, είναι ο Khan ο Σκύλος-Θαύμα”. Καθώς η Catherine περίμενε να μάθει την τύχη του αγαπημένου της φίλου, ήταν συντετριμμένη.

Η μοίρα του Khan

Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων κααλαβαίνουν αυτό το συναίσθημα. Όταν το μόνο που ποθείς είναι να βοηθήσεις τον αγαπημένο σου φίλο αλλά είσαι ανύμπορος. Ήθελε απλά να πάρει τον Khan σπίτι, έτσι ώστε να γίνει ξανά μέλος της οικογένειάς της.

Image: Eternal Lifestyle

Ήξερε ότι οι κτηνίατροι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να επαναφέρουν στη ζωή τον Khan. Του έδωσαν μια ένεση με το αντίδοτο, ελπίζοντας ότι ο Khan θα μπορέσει να καταπολεμήσει το δηλητήριο και να ανακτήσει τη δύναμή του.

Ευθανασία;

Πριν υιοθετηθεί ο Khan, είχε υποστεί πολλά. Η Catherine δήλωσε στην Courier-Mail, πως “Όταν ο Kerry Kinder (ο ιδιοκτήτης του Doberinling Boarding Kennels) τον έσωσε, λιμοκτονούσε, είχε σπασμένα πλευρά και είχε ξυλοκοπηθεί – ήταν ένας κακοποιημένος σκύλος.”

Image: Eternal Lifestyle

Όταν η οικογένεια αποφάσισε να υιοθετήσει τον Khan, δεν ήταν σίγουροι για τη συμπεριφορά του. Η Catherine συνέχισε: “Σκέφτονταν αν θα έπρεπε ή όχι να του κάνουν ευθανασία επειδή ήταν σε τόσο κακή κατάσταση.

Το μόνο που ήθελε ήταν αγάπη

Τώρα που η Catherine γνώριζε πως ο Khan είχε διακινδυνεύσει τη ζωή του για το κοριτσάκι της, είπε στην Courier-Mail: “Ήταν πεινασμένος για προσοχή και ήθελε να αγαπηθεί επειδή προερχόταν από ένα κακοποιημένο σπίτι, οπότε δεν εκπλήσσομαι για αυτό που έχει κάνει στο νέο του σπίτι.”

Image: Eternal Lifestyle

Όμως τώρα, η Catherine έπρεπε να μάθει αν θα μπορούσε ποτέ να φέρει τον Khan πίσω στο σπίτι. Αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να περιμένει άλλο και κάλεσε το γραφείο του κτηνιάτρου. Ήθελε να μάθει για την κατάσταση και χρειαζόταν απαντήσεις. Το μόνο που ήθελε ήταν το κάποτε παραμελημένο σκυλί να επιστρέψει πίσω στην οικογένειά της.

Ήρθε η στιγμή…

Ήθελε να του χαρίσει μια καλή ζωή γεμάτη αγάπη και συντροφικότητα. Όταν η Catherine έφτασε τελικά στον κτηνίατρο, εκείνος την ενημέρωσε πως ο Khan ήταν πολύ άρρωστος όλη τη νύχτα και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Image: Eternal Lifestyle

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, ο Khan όμως σιγά-σιγά γινόταν καλύτερα! Ήταν ακόμα πολύ αδύναμος, αλλά δεν υπήρχε πλέον κίνδυνος ολικής παράλυσης από το δηλητηρίο του φιδιού. Η Catherine έβγαλε έναν αναστεναγμό ανακούφισης. Το αντίδοτο έκανε τη δουλειά του! Αλλά περιμένετε…

Πλήρης ανάρρωση;

Τώρα, η Catherine έπρεπε να μάθει αν ο Khan θα μπορούσε να ανακάμψει πλήρως. Ευτυχώς, ο κτηνίατρος πίστευε ότι θα το έκανε. Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα φιδιών στην Αδελαΐδα, φαίνεται ότι ο Khan επέζησε μόνο από το δάγκωμα του φιδιού επειδή το φίδι δεν κατάφερε να εγχύσει μεγάλη ποσότητα δηλητηρίου στον Khan.

Image: Eternal Lifestyle

Εάν το φίδι είχε εγχύσει μεγαλύτερη ποσότητα δηλητηρίου, ο Khan μάλλον δεν θα είχε επιβιώσει. Λοιπόν, πού βρίσκεται ο Khan και η μικρή Charlotte σήμερα; Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλές αναπάντητες ερωτήσεις, ο κτηνίατρος είπε στη Charlotte ότι ο Khan είχε αναρρώσει επιτυχώς!

Και πάλι μαζί!

Έμεινε έκπληκτος με το πόσο γρήγορα ο σκύλος έγινε καλά μετά από ένα τόσο σοβαρό δάγκωμα. Η Catherine ήταν εκστασιασμένη όταν άκουσε τα νέα και ανυπομονούσε να επανενωθεί με τον ήρωά της. Ήταν ένας μαχητής που πάλεψε για να ξαναδεί την οικογένειά του.

Image: Eternal Lifestyle

Τώρα, όλη η οικογένεια θα μπορούσε να επανενωθεί. Στο μέλλον, η θα Catherine φρόντιζε να προστατεύσει την οικογένειά της και να προστατεύσει τον Khan. Ήταν ο ήρωάς τους για πάντα. Ο Khan ήταν τόσο χαρούμενος που είδε την οικογένειά του, που έγλειψε το πρόσωπο της μικρής Charlotte με στοργή. Αυτή η εικόνα δείχνει πώς η Charlotte μεγάλωσε, και ο Khan παραμένει ο καλύτερος φίλος της μέχρι και σήμερα.