Η σχέση μεταξύ του μισθού και της αφοσίωσης των εργαζομένων

1035

Ο μισθός που ένας εργαζόμενος παίρνει κάθε μήνα παίζει τεράστιο ρόλο στην απόδοσή του στη δουλειά. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν πληρώνονται καλά και σχεδιάζουν να φύγουν από την εταιρεία τους. Ωστόσο, κάποιοι εργαζόμενοι νοιώθουν ότι πληρώνονται καλύτερα από τους συναδέλφους τους. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι όμως δεν σκέφτονται αν ο μισθός τους είναι δίκαιος σε σύγκριση με τον μισθό των συναδέλφων και των συνομηλίκων τους που εργάζονται σε διαφορετικές εταιρείες. Για να μάθετε αν ο μισθός σας ανταποκρίνεται στους μισθούς της αγοράς, πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι η αξία σας στην αγορά.

Κάποιοι εργοδότες αρνούνται να μιλήσουν για τον μισθό των υπαλλήλων τους. Ορισμένες φορές απαγορεύουν ή αποθαρρύνουν ακόμα και τις συζητήσεις για τους μισθούς. Επιβάλουν μια επίσημη πολιτική για να αποφευχθεί η σύγκριση των μισθών. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες κατανοούν πως η απόκρυψη των μισθών είναι λανθασμένη. Όμως δεν δεσμεύονται να πληρώσουν, να λογοδοτήσουν και να επιβάλουν τη διαφάνεια. Έτσι, μπορείτε να συγκρίνετε τον μισθό σας με τον μισθό των συναδέλφων σας.

Credit: mangoapps.com

Ακόμα κι αν όλοι είναι πρόθυμοι να αποκαλύψουν τον μισθό τους, μπορεί να μην έχετε και πάλι την πλήρη εικόνα. Αυτό συμβαίνει γιατί χωρίς όλα τα δεδομένα, η σύγκριση είναι δύσκολη. Αν έχετε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, μπορείτε να ανακαλύψετε ποιες δεξιότητες και πρόσθετη εκπαίδευση θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τον μισθό σας, και ίσως αποφασίσετε να αλλάξετε εταιρεία και να βγάλετε περισσότερα χρήματα.

Credit: biz30.com

Όμως μην βιαστείτε να βγάλετε συμπέρασμα ότι η μετάβαση σε μια νέα δουλειά είναι το σωστό βήμα. Μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο ή από δουλειά σε δουλειά. Ένας προγραμματιστής λογισμικού μπορεί να κερδίσει περισσότερα αλλάζοντας θέσεις εργασίας, ενώ ένας βοηθός διαχείρισης μπορεί να κερδίσει περισσότερα παραμένοντας στην τρέχουσα δουλειά του. Ωστόσο, το μεγάλο πλεονέκτημα της αλλαγής εργασίας είναι ότι ο μισθός σας μπορεί να προσαρμοστεί στην τιμή της αγοράς.