Με αυτό το κόλπο στα iPhone δε θα χρειάζεται να βγάζετε ατελείωτα screenshot

3009

Σας έτυχε ποτέ να είστε σε μία κατάσταση που πρέπει να διαβάσετε κάτι σε μία ιστοσελίδα αλλά δεν έχετε χρόνο εκείνη τη στιγμή, γι’ αυτό βγάζετε πολλά screenshot για να το διαβάσετε αργότερα; Ξέρετε μήπως πως το iPhone έχει μία λειτουργία που σας επιτρέπει να βγάλετε screenshot ολόκληρη ιστοσελίδα; Είναι μία από αυτές τις λειτουργίες που δεν γνωρίζουν πολλοί, παρ’ ότι βρίσκεται κάτω από τη μύτη μας.

Λοιπόν, αυτός είναι ο τρόπος για να το κάνετε. Πρώτον, πρέπει να ανοίξετε τον περιηγητή Safari, και όχι το Google Chrome. Έπειτα, πληκτρολογήστε οποιαδήποτε ιστοσελίδα που θέλετε να κάνετε screenshot, όπως το greedyfinance.com. Όταν ανοίξει η σελίδα, βγάλτε ένα screenshot με το κινητό σας. Αν έχετε το iPhone 8 ή παλιότερο μοντέλο όπου υπάρχει ακόμα το κουμπί home, μπορείτε να βγάλετε screenshot πατώντας το κουμπί ενεργοποίησης και το κουμπί home ταυτόχρονα. Αντίθετα, αν έχετε νεότερο μοντέλο, βγάζετε screenshot πατώντας ταυτόχρονα τα κουμπιά ενεργοποίησης και έντασης.

Όταν βγάλετε το screenshot, θα το δείτε στην κάτω αριστερή πλευρά της οθόνης σας. Πατήστε πάνω, και το screenshot θα σας οδηγήσει στην λειτουργία επεξεργασίας. Στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης, θα δείτε την επιλογή “ολόκληρη η σελίδα”. Επιλέξτε την και το iPhone θα σας εμφανίσει το screenshot με ολόκληρη την ιστοσελίδα. Αν επιθυμείτε να κρατήσετε ένα μόνο κομμάτι της σελίδας, μπορείτε να κάνετε μία περικοπή. Εναλλακτικά, επιλέξτε το στυλό και σχεδιάστε κάτι πάνω στην σελίδα. Όταν είστε ικανοποιημένοι, πατήστε το “ΟΚ” και αποθηκεύστε το ως PDF.

Και είστε έτοιμοι! Είναι τόσο εύκολο και βολικό. Τώρα γνωρίζετε πως μπορείτε να βγάλετε screenshot μία ολόκληρη σελίδα και να την αποθηκεύσετε ως ένα αρχείο, αντί να βγάζετε 15 screenshot μίας ιστοσελίδας και μειώνοντας τον αποθηκευτικό σας χώρο. Πολύ βολικό, έτσι δεν είναι;