Παρέχετε καλή εξυπηρέτηση πελατών με αυτές τις συμβουλές

1321

Ξέρω πως κανένας δεν το κάνει σκόπιμα. Ωστόσο, μερικές φορές όταν δουλεύουμε, δεν βγάζουμε τον καλύτερο δυνατό μας εαυτό. Ορισμένες φορές συμβαίνει γιατί δεν κοιμηθήκαμε αρκετά, ή συνέβη κάτι το πρωί που μας ενοχλεί. Άλλες πάλι φορές, η ένταση της εργασίας μπορεί να είναι υπερβολική και να μας καταβάλλει. Ότι κι αν συμβαίνει, δυστυχώς, μερικές φορές δεν προσφέρουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών, όποιος και αν είναι ο λόγος. Ξέρω πως όλοι θέλουν να αποφύγουν τα παράπονα και τις κακές κριτικές για τις υπηρεσίες τους. Ευτυχώς όμως, εδώ συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να ικανοποιήσετε τους πελάτες σας και να μείνουν ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες που παρέχετε.

Πρόγραμμα διαχείρισης εξυπηρέτησης πελατών

Ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους οι πελάτες διαμαρτύρονται είναι οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής, οι επαναλαμβανόμενες πληροφορίες και η μη φιλική εξυπηρέτηση. Ένας τρόπος για να διορθωθεί αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα διαχείρισης σχέσεων πελατών (CRM). Αυτό το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να βλέπετε τις πληροφορίες των πελατών σας, ώστε να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνουν τις πληροφορίες τους κάθε φορά που σας καλούν. Μπορείτε επίσης να βελτιώσετε τις σχέσεις με τους πελάτες σας, εκπαιδεύοντας τους υπαλλήλους σας σχετικά με τον τρόπο σωστής επικοινωνίας. Ακόμα μπορείτε να ζητήσετε από τους πελάτες σας να σας αξιολογήσουν.

Διαδικτυακές λύσεις

Σε κανέναν πελάτη δεν αρέσει να περιμένει με τις ώρες όταν χρειάζεται κάτι. Ρυθμίστε ένα αυτοματοποιημένο chatbot για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να προσαρμόσετε το ρομπότ για να απαντάει σε συχνές και απλές ερωτήσεις ή να δημιουργήσετε αυτόματες απαντήσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε μια σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να απαντήσετε στα συχνά προβλήματα των πελατών σας δημιουργώντας μια ενότητα συχνών ερωτήσεων (FAQ) σε αυτήν τη σελίδα. Μην ξεχάσετε να καθορίσετε την τοποθεσία σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης πελατών, τον αριθμό τηλεφώνου και τις ώρες λειτουργίας. Εάν επικοινωνήσουν μαζί σας, φροντίστε να ενημερώσετε για το πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένουν για μια απάντηση.

Διαδικτυακή κοινότητα

Δημιουργήστε μια διαδικτυακή κοινότητα όπου οι πελάτες σας μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις άλλων πελατών. Θα σας βοηθήσει να μειώσετε το φορτίο εργασίας σας. Οι διαδικτυακές κοινότητες είναι επίσης χρήσιμες για τους πιστούς πελάτες σας. Από εκεί μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον όταν είναι απαραίτητο. Αλλά μην ξεχάσετε το γεγονός ότι και εκεί πρέπει να υπάρχει τάξη. Δημιουργήστε μια ομάδα που θα είναι ενεργή στο φόρουμ της κοινότητας. Όσοι βρίσκονται σε αυτή την ομάδα μπορούν να απαντήσουν στις πιο δύσκολες ερωτήσεις και να διαγράψουν απαντήσεις που περιέχουν παραπληροφόρηση. Εννοείται, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τους πελάτες σας ότι έχετε ένα διαδικτυακό φόρουμ.