Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την ασφάλεια ζωής

837

Σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε μέσες άκρες τί είναι η ασφάλεια ζωής, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν γιατί υπάρχει η ασφάλεια ζωής. Μάλλον δεν γνωρίζουν όλοι το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος να φροντίσεις την οικογένειά σου ακόμα και μετά θάνατον. Ευτυχώς, συγκεντρώσαμε εδώ όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια ζωής, γι’ αυτό συνεχίστε την ανάγνωση.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Τι είναι η ασφάλεια ζωής; Λοιπόν, η ασφάλεια ζωής είναι μία ασφάλεια για τον θάνατο ενός ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως κάποιος ορίζει έναν δικαιούχο, στον οποίον δίνονται χρήματα μετά τον θάνατο του ασφαλισμένου. Η ιδέα είναι πως ο δικαιούχος θα έχει οικονομική στήριξη αφού πεθάνει το άτομο που φέρνει εισόδημα σε ένα σπίτι. Ανάλογα με το πρόγραμμα ασφάλειας ζωής, μπορείτε να έχετε μόνο έναν δικαιούχο, ή και πολλούς.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι ασφάλισης ζωής. Ο πρώτος ονομάζεται ασφάλιση όρου ζωής. Αυτή η ασφάλιση είναι φθηνότερη από την από την άλλη. Σε μια περίοδο ασφάλισης ζωής, τα ασφάλιστρα συμβολαίου καθορίζονται για ορισμένο χρονικό διάστημα, όπως 20 ή 30 χρόνια. Το δεύτερο ονομάζεται μόνιμη/ ολοκληρωμένη ασφάλεια ζωής. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η ασφάλεια καλύπτει το υπόλοιπο της ζωής του δικαιούχου, πράγμα που σημαίνει ότι τελειώνει μόνο μετά τον θάνατο του δικαιούχου. Αν και αυτό είναι πιο δαπανηρό, σε αντίθεση με μία ασφάλιση όρου ζωής, δεν υπάρχει όριο στην κάλυψή της και δεν χρειάζεται επεκτάσεις.

Όπως πολλοί διαφορετικοί τύποι ασφάλισης, το μηνιαίο κόστος μίας ασφάλισης ζωής ποικίλλει. Εξαρτάται από την κατάσταση του κάθε ασφαλισμένου. Εξετάζονται ζητήματα όπως η ηλικία, η κατάσταση της υγείας, το οικογενειακό ιστορικό, και έπειτα καθορίζεται η μηνιαία πληρωμή. Όσο περισσότερα προβλήματα υγείας έχει ένα άτομο, τόσο υψηλότερη θα είναι η μηνιαία πληρωμή.

Το αν θέλετε ή όχι να κάνετε ασφάλιση ζωής εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσάς. Γιατί η ασφάλεια ζωής αντικαθιστά κατά κάποιον τρόπο το εισόδημα που χάνει μία οικογένεια μετά από κάποιον θάνατο, γι’ αυτό πρέπει να δείτε το ζήτημα αντικειμενικά. Η ασφάλεια ζωής μπορεί να είναι ακριβή, αλλά αποτελεί καλή απόφαση αν σκοπεύετε να στηρίξετε την οικογένειά σας. Για να γίνει η διαδικασία ευκολότερη, μπορείτε να δείτε τις τιμές μέσω ιστοσελίδων σύγκρισης τιμών. Στις ιστοσελίδες αυτές θα δείτε στο περίπου πόσο η κάθε εταιρεία χρεώνει την ασφάλεια ζωής. Ο θάνατος είναι ένα νοσηρό θέμα προς συζήτηση, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε όλοι μας. Ειδικά αν θέλουμε να φροντίσουμε την οικογένειά μας.