Πρέπει να ασφαλίσετε το κατοικίδιό σας;

1071

Ένα κατοικίδιο σημαίνει πολλές ευθύνες. Είναι κάτι παραπάνω από ένας τετράποδος φίλος για αγκαλίτσες. Αυτό σημαίνει βόλτες, επισκέψεις στον γιατρό, εμβόλια, και το χειρότερο, νοσηλεία. Το να έχετε ένα κατοικίδιο, είναι σαν να αποκτάτε ένα ακόμα μέλος της οικογένειας. Ανεξάρτητα από το αν προτιμάτε τους σκύλους ή τις γάτες, πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας αν είστε έτοιμοι να ασφαλίσετε το κατοικίδιό σας για να προετοιμαστείτε για το χειρότερο.

Κάποιες φορές, τα κατοικίδιά μας μπλέκονται σε καταστάσεις που η νοσηλεία ή το χειρουργείο είναι αναπόφευκτα. Θυμάμαι όταν ήμουν 17 ετών και είχα ένα μικρό σκυλάκι λουκάνικο. Ξαφνικά, άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα και να τρέμει. Αποδείχθηκε πως είχε μόρβα και την κόλλησε από το σκυλί του γείτονα. Τότε ήμουν απλά μαθητής στο λύκειο και δεν είχα ασφάλιση κατοικίδιου. Το σκυλάκι μου υπέφερε πολύ όσο ήταν άρρωστο. Στο τέλος, ο μικρός μου Thor πέθανε. Έχετε ακούσει ποτέ για την οικονομική ευθανασία; Είναι όταν πρέπει να γίνει ευθανασία σε ένα κατοικίδιο αντί για θεραπεία, γιατί το κόστος είναι υπερβολικό για την οικογένεια. Αυτό συνέβη σε εμένα.

Δυστυχώς, το σκυλάκι μου δεν είναι το μόνο που υπέφερε έτσι. Γίνεται ευθανασία σε χιλιάδες κατοικίδια ανά τον κόσμο λόγω του υψηλού κόστους θεραπείας. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν την ασφάλιση κατοικίδιου. Ωστόσο, η ερώτηση είναι έως πιο σημείο καλύπτεται το κατοικίδιο;

Όπως και με την ασφάλιση ανθρώπινης υγείας, η ασφάλιση υγείας κατοικίδιων έχει διαφορετικές καλύψεις και δαπάνες. Το κόστος της ασφάλισης κατοικίδιων ζώων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η φυλή, ο τύπος κάλυψης και το προφίλ υγείας του κατοικίδιου ζώου. Οι τιμές συνήθως ποικίλλουν ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία, αλλά υπάρχουν τρεις βασικές: ευεξίας, ατυχήματος, και ασθένειας και ατυχήματος. Η ασφάλιση ευεξίας καλύπτει τους εμβολιασμούς, τις τακτικές εξετάσεις και τα οδοντιατρικά. Δεν καλύπτει ασθένειες ή ατυχήματα. Η ασφάλιση ατυχήματος καλύπτει, όπως υποδηλώνει το όνομα, τα ατυχήματα. Στα ατυχήματα αυτά περιλαμβάνονται σωματικές βλάβες και δηλητηρίαση ή κατάποση ξένων αντικειμένων. Η ασφάλιση ατυχήματος και ασθένειας καλύπτει τραυματισμούς, ασθένειες κ.λπ. Ένας ιδιοκτήτης μπορεί επίσης να επιλέξει να προσθέσει μερικά οφέλη όπως το κόστος της θεραπείας όταν βρίσκεται εκτός της χώρας, τη φροντίδα κατοικίδιων ζώων εάν ο ιδιοκτήτης νοσηλεύεται και την κάλυψη ευθύνης όταν το κατοικίδιο ζώο τραυματίζει κάποιον.

Μία ασφάλιση για κατοικίδια παρέχει επίσης εκπτώσεις και συν-πληρωμές, ακριβώς όπως η δική μας ασφάλιση. Οι προ υπάρχουσες ασθένειες συνήθως δεν καλύπτονται. Επίσης, θα πρέπει να πληρώσετε από την τσέπη σας πρώτα πριν ο ασφαλιστής σας αποζημιώσει. Συνήθως, αποζημιώνεστε για το 80% του συνόλου, αλλά ορισμένες φορές καλύπτεται το 90% or evenή και το 100% του κόστους.

Ανάλογα με το πόσο υγειές είναι το κατοικίδιό σας, καλό θα ήταν να κάνετε μια καλή έρευνα πριν αποφασίσετε. Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να μην κάνετε αίτηση για την ασφάλιση ευεξίας, γιατί μπορεί να χάσετε χρήματα αν το κατοικίδιό σας είναι υγειές όλο το έτος. Ωστόσο, αν τύχει και αρρωστήσει, θα αποζημιωθείτε για όλο το κόστος της θεραπείας του. Γι’ αυτό, συνίσταται να επικοινωνήσετε με τις ασφαλιστικές εταιρείες για να μάθετε σχετικά με τις προσφορές τους και το τι καλύπτουν, το τι συμπεριλαμβάνεται και τι όχι, και μετά να αποφασίσετε.