Κάντε τα Podcasts μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ σας

730

Τα podcast κάποτε ήταν κάτι που αφορούσε μόνο τους ομιλητές και τους δημιουργικούς ανθρώπους. Αυτό τώρα ανήκει στο παρελθόν. Τα podcast έχουν γίνει μια από τις πιο διάσημες μορφές περιεχομένου και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Εδώ θα αναλύσουμε το γιατί τα podcast είναι τόσο δημοφιλή τώρα και γιατί πρέπει να τα ενσωματώσετε στη στρατηγική μάρκετινγκ της επιχείρησής σας.

Πολλά περιεχόμενα πολυμέσων, όπως βίντεο ή ιστολόγια, απαιτούν μεγάλη προσπάθεια και φροντίδα από μέρους μας. Στην περίπτωση των podcasts, ωστόσο, δεν χρειάζεστε να αφιερώσετε πολύ χρόνο. Μπορείτε να ακούτε podcast όπου θέλετε, ανεξάρτητα από το τι κάνετε. Είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε ενώ εργάζεστε πάνω σε κάτι άλλο. Εγώ προσωπικά ακούω φανατικά podcast όταν κάνω δουλειές στο σπίτι. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό κάνουν και οι περισσότεροι ακροατές podcast. Στην ουσία τα podcast έχουν τόσο μεγάλη ακροαματικότητα γιατί ο κόσμος ξέρει πως μπορεί να τα ακούει ενώ ταυτόχρονα κάνει κάτι διαφορετικό.

Τα podcast έχουν μεγαλύτερη τηλεθέαση σε σύγκριση με άλλα περιεχόμενα πολυμέσων. Αυτό συμβαίνει επειδή άλλες μορφές πολυμέσων απαιτούν από τον χρήστη να εστιάσει και να αφομοιώσει τις πληροφορίες που διαβάζει ή παρακολουθεί. Τα podcast, από την άλλη πλευρά, είναι στην ουσία άνθρωποι που μιλάνε, και παρόλο που το θέμα μπορεί μερικές φορές να είναι κάπως περίπλοκο, η γλώσσα που χρησιμοποιείται σε αυτά είναι απλή και σπάνια περίπλοκη. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα podcast ως έμπνευση για να δημιουργήσετε το δικό σας περιεχόμενο. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τη σειρά στο Netflix The Midnight Gospel. Η σειρά έγινε τόσο δημοφιλής γιατί προέρχεται από το podcast της Duncan Trussell Family Hour. Οι δημιουργοί του προγράμματος άντλησαν έμπνευση από το podcast, πρόσθεσαν κινούμενα σχέδια και ιδού! Γεννήθηκε μια νέα εκπομπή στο Netflix.

Συνοψίζοντας, το περιεχόμενο μάρκετινγκ στην εποχή μας δεν είναι απλά δημοσιεύσεις σε μπλοκ. Πρέπει να είστε έτοιμοι να δεχτείτε τις αλλαγές και να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες του κοινού σας. Τα Podcasts φέρνουν το κοινό σε επαφή με την επωνυμία σας, υποστηρίζουν την παθητική κατανάλωση και αυξάνουν κατά πολύ την αφοσίωση του κοινού σας. Επιπλέον, η δημιουργία των podcast δεν είναι καθόλου ακριβή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρόφωνο και ένα καλό λογισμικό καταγραφής. Μπορείτε να επενδύσετε σε ακριβότερο εξοπλισμό, αλλά δεν χρειάζεται να πέσετε κατ’ ευθείαν στα βαθιά. Για να δημιουργήσετε podcasts, χρειάζεται μόνο να αφιερώσετε λίγο χρόνο και προσπάθεια!