Φτιάξτε ένα δυνατό προφίλ στο LinkedIn με αυτές τις συμβουλές

626

Σε σχέση με το παρελθόν, η διαδικασία αναζήτησης εργασίας έχει αλλάξει ριζικά. Παλιότερα, ήταν πολύ πιο απλό, ο κόσμος διάβαζε τις αγγελίες και έκανε αίτηση στις δουλειές που του άρεσαν. Πλέον όμως η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη. Οι διασυνδέσεις είναι απαραίτητες στην αναζήτηση εργασίας, και εξαιρετικά σημαντικό είναι το προφίλ στο LinkedIn. Με το σωστό προφίλ στο LinkedIn, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τους σωστούς ανθρώπους, όπως υπεύθυνους προσλήψεων και άλλους επαγγελματίες του χώρου σας. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε ένα προφίλ στο LinkedIn που θα κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Κάντε το δημόσιο

Συνίσταται, αν ψάχνετε για εργασία, να κάνετε δημόσιο το προφίλ σας. Έτσι θα μπορούνε όλου (εννοούμε τους υπεύθυνους προσλήψεων φυσικά) να δουν τις πληροφορίες σας ακόμα κι αν δεν έχετε συνδεθεί μαζί τους.

Βελτιστοποιήστε τις λέξεις αναζήτησης

Όταν καταγράφετε την επαγγελματική σας εμπειρία και το ιστορικό εργασίας σας, βεβαιωθείτε πως συμπεριλάβατε σημαντικές λέξεις κλειδιά. Όσο πιο σωστά χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κλειδιά, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες θα έχετε το προφίλ σας να εμφανιστεί στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Να φαίνεστε επαγγελματίες

Μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε μία φωτογραφία προφίλ στο LinkedIn σας. Έτσι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να διαβάσει κάποιος το προφίλ σας σε σχέση με το αν δεν είχατε φωτογραφία προφίλ. Επίσης, όταν επιλέγετε την φωτογραφία σας, επιλέξτε μία που φαίνεται το πρόσωπό σας καθαρά και που δίνει μια επαγγελματική αίσθηση.

Δικτυωθείτε

Οι ομάδες LinkedIn είναι ένα μέρος που επαγγελματίες του ίδιου χώρου μπορούν να δημιουργήσουν συζητήσεις. Με αυτό κατά νου, μπορείτε να μπείτε στις ομάδες αυτές, και να συμμετέχετε σε συζητήσεις μοιράζοντας και την δική σας εμπειρία. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων και οι μάνατζερ, πολύ συχνά επισκέπτονται αυτά τα γκρουπ και διαβάζουν τις συζητήσεις για να επιλέξουνε τους σωστούς επαγγελματίες όταν αναζητάνε προσωπικό. Όσο πιο ενεργοί είστε, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες που έχετε να σας προσέξουν.

Προσθέστε τη σωστή κεφαλίδα

Η κεφαλίδα προφίλ εμφανίζεται μαζί με το όνομά σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η προκαθορισμένη ρύθμιση είναι να εμφανίζεται η τρέχουσα θέση σας και ο εργοδότης σας. Ωστόσο αν θέλετε πραγματικά να ξεχωρίσετε, θα πρέπει να προσθέσετε κάτι παραπάνω. Είτε κάποιες εύστοχες λέξεις κλειδιά είτε να προσθέσετε κάποιες πληροφορίες για την εμπειρία ή την καριέρα σας. Αν αναδείξετε τις ικανότητές σας και προσθέσετε εύστοχες λέξεις κλειδιά, θα αυξήσετε τις πιθανότητες που έχετε να σας προσέξουν οι σωστοί άνθρωποι.

Εξατομικεύστε το URL σας

Εξατομικεύοντας το LinkedIn URL σας, θα φαίνεστε πιο επαγγελματίες και θα ξεχωρίσετε. Αυτό δείχνει πως έχετε προσέξει κάθε λεπτομέρεια και όχι μόνο το προφίλ σας.

Η αναζήτηση εργασίας μπορεί να είναι μια επίπονη διαδικασία. Αν έχετε τα σωστά όπλα στην κατοχή σας, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα απ’ ότι περιμένετε.