Πράγματα που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να κάνετε στο WhatsApp

16470

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές αποστολής μηνυμάτων σε πολλές χώρες, όπως η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία, το Μεξικό, η Ρωσία, καθώς και πολλές άλλες στη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Μόνο στην Ινδία, υπάρχουν πάνω από 240 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες. Λόγω της δημοφιλίας της, οι χρήστες ψάχνουν πάντα να βελτιώσουν την εμπειρία τους. Ε λοιπόν, σας έχουμε καλά νέα. Εδώ θα διαβάσετε ορισμένα κόλπα που ενδεχομένως δεν γνωρίζατε πως μπορείτε να κάνετε στο WhatsApp.

Ακούστε τα φωνητικά μηνύματα χωρίς τα ακουστικά σας

Είτε βρίσκεστε έξω από το σπίτι είτε σε κάποια συνάντηση και δεν μπορείτε να πάρετε εκείνη τη στιγμή τα ακουστικά σας, υπάρχει ένας τρόπος για να ακούσετε ιδιωτικώς τα ηχητικά σας μηνύματα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πατήστε το κουμπί αναπαραγωγής και να φέρετε το κινητό στο αυτί σας, όπως όταν απαντάτε σε μία κλήση. Με τον τρόπο αυτό, το μήνυμα δεν θα ακουστεί από τα ηχεία του κινητού, αλλά στο αυτί σας.

Κρύψτε τον πραγματικό σας αριθμό

Εάν έχετε την έδρα σας στις ΗΠΑ ή στον Καναδά, μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται TextNow που σας παρέχει έναν εικονικό αριθμό τηλεφώνου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή, να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να επιλέξετε από τους πέντε δωρεάν αριθμούς τηλεφώνου που παρέχονται. Με τον νέο σας αριθμό, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό WhatsApp. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκείνους που πρέπει να δώσουν τον αριθμό τους σε διάφορα άτομα, αλλά δεν θέλουν να αποκαλύψουν τον προσωπικό τους αριθμό.

Πως να μάθετε αν κάποιος σας μπλόκαρε

Με βάση τον εμπειρικό κανόνα, υπάρχουν δύο τρόποι για να δείτε αν σας μπλόκαρε κάποιος στο WhatsApp. Ο πρώτος είναι ο προφανής, το μήνυμα που στείλατε έχει ένα τικ αντί για δύο. Ο δεύτερος και λιγότερο προφανής είναι κοιτώντας τη φωτογραφία προφίλ. Αν το άτομο δεν έχει πλέον μία φωτογραφία προφίλ, μπορεί να σας έχει μπλοκάρει.

Διαβάστε μηνύματα χωρίς να εμφανιστεί το μπλε τικ

Αν για οποιονδήποτε λόγω, δεν θέλετε κάποιος να ξέρει πως διαβάσατε το μήνυμά του, μην ανησυχείτε! Εννοείται πως υπάρχει τρόπος για να το κάνετε. Απλά μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Λογαριασμός, και μετά επιλέξτε το Απόρρητο. Σύρετε προς τα κάτω για να βρείτε την επιλογή που απενεργοποιεί τα “διαβάστηκε”. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να περιορίσετε το ποιος βλέπει πότε συνδεθήκατε, την κατάσταση, και τη φωτογραφία προφίλ σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το ποιος μπορεί να σας προσθέσει σε ομαδικές συνομιλίες στο WhatsApp.

Μαζική διαγραφή κοινοποιημένων δεδομένων

Στο 2022 εδώ που φτάσαμε, η φιλία μετριέται στο πόσα κοινοποιούμε στους φίλους μας. Το πρόβλημα είναι πως με τον καιρό, μαζεύονται τόσα πολλά και πιάνουν πολύ χώρο, που πρέπει να διαγράψετε κάποια δεδομένα. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Αποθήκευση και χρήση δεδομένων, μετά στο Χρήση αποθηκευτικού χώρου. Εκεί θα βρείτε την λίστα με όλες σας τις επαφές με σειρά ανάλογα με τα πόσα δεδομένα τους έχετε κοινοποιήσει. Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε τι θέλετε να διαγράψετε και τι να κρατήσετε.