Τα ντελίβερι χωρίς οδηγό πλέον επιτρέπονται στην Καλιφόρνια

10610

Η αμερικανική εταιρεία ρομποτικής, η Nuro, έγινε η πρώτη εταιρεία με άδεια να πραγματοποιεί αυτοματοποιημένες παραδόσεις στην Καλιφόρνια. Νωρίτερα αυτό το έτος, έλαβαν την άδεια να δοκιμάσουν τα ρομπότ τους στην πράξη, πράγμα που θα επιτρέπει στην εταιρεία να χρεώνει τους πελάτες για τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του νομικού τμήματός της, η εταιρεία σχεδιάζει να “ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας της στην Καλιφόρνια με τον υφιστάμενο συνεργάτη της”. Αν και η συνεργασία αυτή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, η υπηρεσία θα χρησιμοποιεί για τις παραδόσεις της πλήρως αυτόνομα οχήματα Prius της Nuro. Επιπλέον, η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στο μέλλον τα δικά της ρομπότ R2.

Η άδεια – όπως εκδόθηκε από το τμήμα συγκοινωνιών της Καλιφόρνια, θα επιτρέπει στην εταιρεία να λειτουργεί τις υπηρεσίες παράδοσής της κυρίως στην Silicon Valley, πράγμα που σημαίνει πως θα εξυπηρετεί κυρίως εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας.

Μαζί με την άδεια, υφίστανται συγκεκριμένοι περιορισμοί ως προς την λειτουργία της υπηρεσίας, για παράδειγμα τα οχήματα Prius θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους με όριο ταχύτητας 35 μίλια ανά ώρα, ενώ τα ρομπότ θα έχουν όριο ταχύτητας τα 25 μίλια ανά ώρα. Αν περιμένετε πως η υπηρεσία θα λειτουργεί και υπό κακές καιρικές συνθήκες, τότε καλύτερα να το ξανασκεφθείτε. Και τα δύο μηχανήματα επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο υπό “καλές καιρικές συνθήκες”.

Η Nuro ιδρύθηκε από δύο πρώην μηχανικούς της Google, και είναι η μοναδική εταιρεία πέρα από την Waymo της Google που θα της επιτραπεί το να δοκιμάσει πλήρως αυτοματοποιημένα οχήματα στους δρόμους. Πλέον ξεπέρασε και την Google και έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει την υπηρεσία της σε επικερδή επιχείρηση στην πολιτεία. Ωστόσο, τα πράγματα είναι διαφορετικά στην Αριζόνα, καθώς η Waymo χρησιμοποιείται για υπηρεσίες επί πληρωμή μετακινήσεων με τα πλήρως αυτόνομα οχήματά της.