Οι εργαζόμενοι στο Καταφύγιο Mafou δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν ανακάλυψαν τι κρατούσε αυτός ο γορίλλας

1842

Ο Bobo ο Γορίλλας ζούσε στο καταφύγιο για αρκετά χρόνια και οι εργαζόμενοι τον ήξεραν ήδη καλά. Είχαν πλέον συνηθίσει την συμπεριφορά του, για τον λόγο αυτόν όταν άρχισε να συμπεριφέρεται κάπως περίεργα, αμέσως ήξεραν πως έπρεπε να υπάρχει κάποιος λόγος για αυτήν την αλλαγή στην συμπεριφορά.

goanimals.co

Όταν πήγαν να δουν από κοντά τί συνέβαινε, παρατήρησαν πως το χέρι του ήταν κλεισμένο. Έπρεπε να ανακαλύψουν τι  ήταν εκείνο που κρατούσε, αλλά δεν τολμούσαν να τον πλησιάσουν. Όταν τελικά ανακάλυψαν τί ήταν εκείνο που κράταγε, ήταν μία μεγάλη έκπληξη για την ομάδα. Η συμπεριφορά του ήταν τελείως ασυνήθιστη για έναν γορίλλα.

Περισσότερα σχετικά με τους γορίλλες του βουνού

Οι γορίλλες επιβιώνουν με μία δίαιτα που αποτελείται κυρίως από φύλλα και ρίζες, αλλά επίσης τρώνε σαλιγκάρια, μυρμήγκια και ξύλο. Είναι ευαίσθητα, κοινωνικά ζώα, τα οποία κοιμούνται μαζί το βράδυ. Τα μωρά τους κοιμούνται κουλουριασμένα στην αγκαλιά των γονιών για να μένουν άνετα και ζεστά την νύχτα.

bbc.com

Ζούνε σε οικογενειακές ομάδες, οι οποίες αποτελούνται από 10 άτομα, κυρίως από ένα αρσενικό που είναι αρχηγός και πολλά θηλυκά. Είναι ενδιαφέρον το πως τα αρσενικά φροντίζουν τα μικρά, τα αγκαλιάζουν και παίζουν μαζί τους.

[/nextpage