Χρηματιστηριακές Επιλογές: Η τρέχουσα δραστηριότητα που προτείνει το Gatsby

419

Τα χαρακτηριστικά του τυπικού νέου επιχειρηματία είναι το ισχυρό κίνητρο, η εξυπνάδα, και η ευχέρεια στη λήψη αποφάσεων που έχουν ρίσκο. Έτσι, η μεγάλη ερώτηση είναι, είναι αναγκαία αυτά τα χαρακτηριστικά αν θέλουμε και αποφασίσουμε να ξεκινήσουμε μία νέα επιχείρηση; Πράγματα όπως το να διαβάζεις για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, και η έρευνα σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη μετοχή προς αγορά αυτή τη στιγμή είναι εντάξει, αλλά σίγουρα δεν αρκούν για να μας δώσουν άμεσα κέρδη. Επιπλέον, ενδέχεται να πληρώσετε περισσότερα σε χρεώσεις από αυτά που υπολογίζατε.

Κι ενώ πολλοί επενδυτές ή εκείνοι που σκοπεύουν να γίνουν επενδυτές ενδιαφέρονται για το πεδίο και έχουν ακούσει για το Robinhood, υπάρχει μία ακόμα πολύ χρήσιμη εφαρμογή, το Gatsby. Το Gatsby είναι μία πλατφόρμα επενδύσεων που ειδικεύεται σε ένα συγκεκριμένο είδος αγορών μετοχών, που είναι οι συναλλαγές επιλογής. Η εφαρμογή σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο και γνώση σχετικά με την μετοχή, αντί να αγοράζετε απλά μετοχές μιας εταιρείας πάνω στην οποία δεν έχετε καμία απολύτως γνώση. Κάποιοι από τους επικριτές της εφαρμογής, ισχυρίζονται πως η εφαρμογή επιτρέπει εύκολες συναλλαγές μίας περίπλοκης ασφάλειας. Αλλά το Gatsby έχει δηλώσει πως η συναλλαγές επιλογές δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκες όσο φαίνονται. Γιατί; Αυτό ισχύει γιατί, για τον γενικό πληθυσμό, οι συναλλαγές επιλογής είναι πολύ πιο ριψοκίνδυνος τύπος επένδυσης σε σχέση με την απλή αγορά μετοχών. Ωστόσο οι επιστροφές είναι υψηλότερες απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Λόγω αυτής της περιπλοκότητας, οι περισσότεροι ερασιτέχνες επενδυτές μένουν μακριά από την περιοχή αυτή.

Το Gatsby εργάζεται πολύ σκληρά για να αλλάξει αυτό το παράδειγμα. Καθιστά τις συναλλαγές επιλογές μία εύκολη εμπειρία και κάνει την όλη διαδικασία να δίνει μεγαλύτερα κίνητρα. Η ίδια η εφαρμογή είναι πολύ απλή, κι όμως κάνει την σύνθετη διαδικασία αγοράς μετοχών απλή, κατανοητή, και ακόμα και μια κοινωνική διαδικασία. Η εφαρμογή σας πληρώνει με το πρόγραμμα ανταμοιβών της. Κάθε φορά που κάνετε μια συναλλαγή, ο κάθε πόντος μπορεί να ανταλλαχθεί με δωροκάρτες μεγάλων καταστημάτων.

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως αν σχεδιάζετε να κάνετε επενδύσεις για να βγάλετε μερικά επιπλέον χρήματα, τότε θα πρέπει να διευρύνετε την στρατηγική σας ενώ ταυτόχρονα παραμένετε θετικοί στην προοπτική του να παίρνετε ρίσκα.