Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δείχνει πως για τις ξαφνικές επιταχύνσεις των Tesla ευθύνεται ο χρήστης

419

H διεύθυνση εθνικής ασφάλειας αυτοκινητόδρομων των ΗΠΑ απέρριψε τις κατηγορίες πως τα οχήματα Tesla επιτάχυναν χωρίς προειδοποίηση. Δήλωσαν πως δεν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να ανοίξει πλήρως η διαδικασία έρευνας. Κι ενώ η διεύθυνση έλαβε όντως παραπάνω από 240 παράπονα σχετικά με τέτοια περιστατικά, είπαν πως η αιτία για τα περιστατικά αυτά ήταν  για “κακή χρήση των πεντάλ”, όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία. Με άλλα λόγια, ήταν λάθος των χρηστών.

Σε μία δήλωση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, εξέφρασαν πως “Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο στις εγκαταστάσεις των πεντάλ, τα συστήματα ελέγχου αυτοκινήτου, ή στα συστήματα φρένων, που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο από τα περιστατικά που αναφέρθηκαν”.

“Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως κάποιο ελάττωμα στον σχεδιασμό αύξησε την πιθανότητα δυσλειτουργίας των πεντάλ. Αυτή η θεωρία παρείχε την πιθανή ηλεκτρονική αιτία του SUA στα σχετικά οχήματα, βασίζεται σε λανθασμένη υπόθεση για τον σχεδιασμό του συστήματος και των δεδομένων καταγραφής”, προσέθεσαν.

Αλλά αυτή δεν είναι πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει για αυτό το εμπορικό σήμα. Ανά τα χρόνια, έχουν λάβει πολλές καταγγελίες σχετικά με τις υποτιθέμενες “ξαφνικές μη σκόπιμες επιταχύνσεις” των αυτοκινήτων τους. Η NHTSA έχει επίσης καθησυχάσει το γενικό κοινό, λέγοντας πως έχουν συλλέξει όλα τα δεδομένα και τα βίντεο των ατυχημάτων από τα μαύρα κουτιά καταγραφής δεδομένων των αυτοκινήτων, ακόμα και από την ίδια την εταιρεία. Κι ενώ αναφέρθηκαν 246 περιστατικά, η διεύθυνση δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το από πόσες υποθέσεις σύλλεξε τα δεδομένα, αλλά λέγεται πως η υπόθεση αυτή αυτή αφορά περίπου 662,00 οχήματα που κατασκευάζονται από την Tesla.

H Tesla έχει επίσης αρνηθεί τις κατηγορίες μέσω μίας μεγάλης δημοσίευσης, δηλώνοντας πως δεν φέρει καμία ευθύνη. “Ερευνούμε κάθε περιστατικό όπου ο οδηγός μας κατηγορεί πως το όχημά του επιτάχυνε χωρίς την αντίστοιχη εντολή, και σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα από το όχημα επιβεβαίωσαν πως το όχημα λειτουργεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό του”, έγραψε αντιπρόσωπος της εταιρείας.