Τέσσερις συμβουλές για να διασφαλίσετε την καλή σχέση με τους συναδέλφους σας

393

Μόλις μπείτε κι εσείς στο εργατικό δυναμικό, οι συνάδελφοί σας θα γίνουν σαν μία δεύτερη οικογένεια. Αν το σκεφτείτε, θα περνάτε περισσότερο χρόνο με εκείνους παρά με την ίδια σας την οικογένεια. Κι αφού ειπώθηκε αυτό, είναι πάντα καλή ιδέα να διατηρείτε μια καλή σχέση και να φροντίζεται για τον τρόπο που τους συμπεριφέρεστε. Όλα όσα κάνετε στην δουλειά επηρεάζουν το πως σας συμπεριφέρονται οι άλλοι, και πάντα, το καλύτερο είναι να αποφεύγετε οποιαδήποτε σύγκρουση μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τί θα πρέπει να αποφεύγετε.

Γλείψιμο

Στα χρόνια που εργαζόμαστε, όλοι είχαμε έναν συνάδελφο που μιμείται και γλείφει το αφεντικό. Ξέρετε ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτού, έτσι; Προσπαθείτε να μην είστε το άτομο εκείνο που προσπαθεί συνέχεια να γίνει αρεστό στο αφεντικό. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας, κάντε το με έναν τρόπο που χρειάζεται σκληρή δουλειά, και δεν είναι υπερβολικός. Η επιθυμία σας για αναγνώριση μπορεί να γίνει ο λόγος που θα δημιουργήσει χάσμα με τους συναδέλφους σας.

Μουσική και εκκεντρικότητες

Σε ένα γραφείο το οποίο επικεντρώνεται στην σκληρή  δουλειά, η μουσική ορισμένες φορές μπορεί να σας σώσει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορείτε να την ανοίξετε όσο δυνατά θέλετε, καθώς άλλοι μπορεί να μην χρειάζονται τόση μουσική για να συγκεντρωθούν. Το ίδιο ισχύει και για άλλες συμπεριφορές που μπορεί να έχετε, όπως το να αφήνετε τα παπούτσια φορεμένα, να μην μασάτε το φαγητό σας δυνατά όταν τρώτε, και να αποφεύγετε να χτυπάτε τα κλειδιά σας στο γραφείο όταν φτάνετε στην δουλειά.

Να δίνετε την αναγνώριση που αρμόζει

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε όπου κι αν πάτε. Μην κλέβετε ιδέες από συναδέλφους και βεβαιωθείτε πως αναγνωρίζετε τις προσπάθειες του εκάστοτε συναδέλφου με κάθε ευκαιρία. Αυτό θα τους δείξει πως εκτιμάτε την γνώμη τους, και το ίδιο και το αφεντικό. Το ίδιο ισχύει και για όταν κάποιος αργεί ή κάνει κάποιο λάθος στη δουλειά. Οι υποθέσεις τους δεν είναι δικιές σας, γι’ αυτό αφήστε τους στην ησυχία τους.

Να είστε τακτικοί όπου κι αν πάτε

Ακόμα κι αν έχετε καθαρίστριες στο γραφείο οι οποίες καθαρίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι καλύτερο να καθαρίζετε και οι ίδιοι. Μην αφήνετε τις κούπες σας στον νιπτήρα ή περιτυλίγματα και πλαστικά στους πάγκους. Είναι εντάξει το να γίνει το γραφείο σας ανάστατο, απλά μην το αφήνετε έτσι. Ο τρόπος με τον οποίον διαχειρίζεστε την τάξη, υποδεικνύει πολλά πράγματα για εσάς τους ίδιους και για την εργασιακή σας δεοντολογία, γι’ αυτό να μην ξεχνάτε εξάλλου πως το γραφείο είναι ένας χώρος που μοιράζεστε και με άλλους.