3 μετοχές Σούπερ Μάρκετ για να προσθέσετε στο καλάθι σας

439

Μπορεί να μην φαίνεται πως ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά η πλειοψηφία των σούπερ μάρκετ έχουν αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και μόνο αν αναλογιστούμε τη δυσκολία του να κρατάνε γεμάτα τα ράφια για τους καταναλωτές και την αυξημένη ζήτηση στις διαδικτυακές αγορές. Έτσι, οι επενδυτές, παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις μετοχές των σούπερ μάρκετ. Κι ενώ τα περιθώρια για κέρδος είναι πολύ μικρά στις επιχειρήσεις αυτές, οι μετοχές αυτών των αλυσίδων προσφέρουν έναν κάποιο βαθμό ασφάλειας σε ένα καλά ισορροπημένο πορτοφόλιο.

Albertson’s

Η μετοχή Albertsons έκανε την είσοδό της στην αγορά το περασμένο καλοκαίρι και σταθερά αποκτά κίνηση μετά από μία καλή αναφορά τρίτου τριμήνου η οποία δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12.3% και το δίκτυο εσόδων της εταιρείας υπερπολαπλασιάστηκε κατά το περασμένο έτος, χάρις στην θεαματική κατά 225% στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Albertson’s είναι πως εστιάζει σε δικά της εμπορικά σήματα – με πάνω από 12,000 SKUs σε πάνω από 500 categories κατηγορίες που αντιπροσωπεύουν την επιχείρηση των $14 δισεκατομμυρίων. Ήταν επίσης οι πρώτοι που εισήγαγαν την αυτόματη υπηρεσία διανομής προϊόντων στο Σικάγο, κάνοντας τους το πρώτο κατάστημα στις ΗΠΑ που δοκίμασε την ιδέα του κιόσκι ανέπαφης διανομής προϊόντων.

Kroger

To κατάστημα αυτό έχει ανοδική πορεία. Αναφορές του κράτους δείχνουν 51% αύξηση στα κέρδη που επιβεβαιώνεται από την συμφωνία της Wall Street βάσει δύναμης των αγορών των καταναλωτών. Ωστόσο, παρά την αύξηση στις πωλήσεις, η τιμή των μετοχών της Kroger έπεσε λόγω της ανησυχίας των επενδυτών πως η αύξηση των αγορών είχε φτάσει στο ζενίθ της. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί με την τρέχουσα κατάσταση λόγω της παγκόσμιας πανδημίας σε συνδυασμό με τους κανονισμούς περί κοινωνικής απόστασης, πολλοί από τους καταναλωτές θα επιλέξουν να μαγειρέψουν οι ίδιοι και να μείνουν στο σπίτι. Για τον λόγο αυτό, η ανάγκη για τρόφιμα δεν θα πάψει να υφίσταται ποτέ.

Sprouts

Το Sprouts μπορεί να είναι ένα μικρό κατάστημα τροφίμων, ειδικά αν το συγκρίνουμε με τα δύο πιο πάνω, αλλά επειδή επικεντρώνονται στα φρέσκα τρόφιμα και τα φρούτα και λαχανικά, έχουν κερδίσει επάξια την θέση του πιο αγαπημένου καταστήματος τροφίμων του έτους. Εκεί εστιάζει αυτή η εμπορική μάρκα. και λαμβάνουν πολύ δημοσιότητα λόγω της ανάγκης να καταναλώνουμε φρέσκα και υγιεινά φαγητά λόγω του κορονοϊού.  Αν και οι μετοχές μπορεί να είναι ιδιαίτερα φθηνές τη δεδομένη στιγμή, η εταιρεία έχει πολύ μεγάλες προοπτικές για ανάπτυξη, πράγμα που φαίνεται λογικό από επιχειρηματικής απόψεως, λόγω της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης που διανύουμε.